Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skúste objavovať hĺbky oceánu. Dron Fifish P3 bude vašimi očami.

Skúste objavovať hĺbky oceánu. Dron Fifish P3 bude vašimi očami.
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
2. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď na začiatku svojej reklamy marketingoví experti od Qysea vyhlásia, že na mesiaci bolo 12 ľudí, ale na najhlbšom mieste na zemi iba traja, vyzeralo to ako dôvod na obdiv k ich stroju Fifish P3. Ten však také hĺbky nezvláda a vlastne toto prirovnanie skôr vraví, že bližšie sú hlbiny oceánu ako vesmír.

Napriek tomu Fifish P3 zvládne veľmi solídnu hĺbku a to až 100 metrov. Čo je v podstate akoby tri 12 poschodové paneláky na sebe. Bežne sa tam drvivá väčšina z nás neponorí a tak vlastne tento profesionálny podvodný dron vás tam vie dostať. Teda hlavne vizuálne.

Podvodný dron Qysea Fifish P3.

Je totižto vybavený 4K kamerou od Sony, so svetelnosťou objektívu f2,8. Objektív je širokouhlý s uhlom záberu až 162°. Jednopalcový snímací čip zasa zachytí dostatok svetla aj vo veľmi tmavých prostrediach. Ak však bude predsa len v takej hĺbke príliš tma, je dron vybavený 4000 lúmenovým LED svetlom. Video je 720p pri 30 snímkach za sekundu a 1080p, ak zvolíte európsky štandard 25 snímok za sekundu.

Podvodný dron Qysea Fifish P3.

Výkon dronu zabezpečujú až 3 pohonné jednotky, ktoré vedia tlačiť Fifish P3 cez vodu až 1,5 metrov za sekundu. Robustné telo vie vydržať aj nejaký ten náraz, pretože predsa len tam, kde sú najzaujímavejšie zábery, bývajú aj rôzne podmorské útesy. Ovládanie zabezpečuje vlastný ovládač z dielne Qysea. Jediné, čo potrebujete, je pripojiť svoj smartfón, či tablet . Batérie v zariadení vydržia zhruba 2 hodiny pri bežnom móde a asi 1,5 hodiny pri rýchlostnom.

Podvodný dron Qysea Fifish P3.