Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DJI na NAB 2018 predviedlo nové profesionálne filmárske nástroje

DJI na NAB 2018 predviedlo nové profesionálne filmárske nástroje
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca DJI sa na výstave NAB 2018 v Las Vegas pochválil svojimi novinkami DJI Master Wheels a DJI Force Pro, ktoré prinášajú profesionálne riešenie pre ovládanie kardanových závesov. Sú určené pre akéhokoľvek filmového tvorcu, ktorému rozšíria jeho tvorivé možnosti v akejkoľvek situácii. Nové nástroje sú zostrojené tak, aby pomáhali zachytiť komplexné zábery s jednoduchosťou a ľahkosťou pri zachovaní filmovej kvality. Ovládače Master Wheels a Force Pro spolupracujú so stabilizačnými závesmi DJI Ronin 2 a Ronin S.

Master Wheels – Nástroj pre presné ovládanie vašej scény

 

DJI Master Wheels pre presné ovládanie stabilizačného závesu využíva tri vyvážené kolesové ovládače pre úpravu otáčania, naklonenia a pohybu kamery. Optické snímače s mimoriadnou presnosťou detegujú aj ten najjemnejší pohyb kolies, zatiaľ čo algoritmy prenesú tieto pohyby do kardanového závesu. Master Wheels využívajú najnovšiu technológiu snímania pozícií spolu s technológiou bezdrôtového prenosu v pásme 2,4 / 5,8GHz s nízkou latenciou. Tým je zabezpečené stabilné a spoľahlivé spojenie hlavnej konzoly s pohybovým zariadením. Odozva je len 10 milisekúnd a dosah signálu je až do vzdialenosti viac ako 3 kilometrov.

DJI Master Wheels

Ovládacie zariadenie má intuitívne používateľské rozhranie s rýchlym prístupom k nastaveniam a informáciám o stave. Tri prispôsobiteľné tlačidlá prinášajú možnosť ukladania si povelov, zatiaľ čo zabudovaný systém motion capture umožní filmárom jednoducho zopakovať pohyby kamerovej plošiny a môžu sa tak venovať iným veciam na scéne. Vstavané trojcestné spínače sú schopné nastaviť smer pre každú os, kým tlačidlá manipulujú rýchlosť, plynulosť a tlmenie. Navyše operátor kamery dokáže cez konzolu Master Wheels zmeniť hlavné nastavenia kamery.

Flexibilita je zabezpečená prostredníctvom viacerých 1 / 4 a 3 / 8 palcových závitov, ktoré umožnia pripojenie rôznych doplnkov, ako sú napríklad externé monitory. Ovládacia konzola Master Wheels sa dá namontovať na rôzne plošiny a statívy a v základni sa nachádza aj vyhradený držiak typu Mitchell. Kompatibilita s ekosystémom produktov DJI je samozrejmá, vrátane stabilizačných závesov Ronin 2 a Ronin-S. Batéria DJI TB50 poskytne výdrž až 18 hodín prevádzky.

DJI Master Wheels

Force Pro – Prirodzené pohyby prostredníctvom intuitívneho dizajnu

 

S pomocou pokročilej technológie diaľkového ovládania umožni DJI Force Pro presnú synchronizáciu pohybu operátora kamery s pohybom stabilizačného závesu, čo prispieva k snímaniu plynulých záberov aj v zložitých alebo rýchlych scénach. Vstavaný kompas a inerciálna meracia jednotka pracujú v tandeme, aby zabezpečili presný pohyb a udržiavali konzistentný záber.

Bezdrôtový prenos je zabezpečený cez pásmo s frekvenciou 2,4 / 5,8GHz s nízkou latenciou do 10 milisekúnd. Zariadenia Force Pro sa dá tiež fyzicky pripojiť k závesu cez kábel CANBUS so signálom 200 Hz, aby sa zabránilo akémukoľvek možnému prerušeniu spojenia počas ovládania.

DJI Force Pro

Ovládač Force Pro je navrhnutý ako intuitívny nástroj aj pre menej skúsených filmárov, ktorí nemajú dostatok zručností pre ovládanie zložitejších systémov, ako je Master Wheels. Voliteľná ľahká riadiaca doska ponúka kompletné riešenie pre ručné ovládanie s možnosťou montáže rôznych doplnkov, vrátane monitorov, systémov prenosu obrazu a palcového ovládača. Operátori môžu pohodlne nastaviť dva vlastné profily. Vstavaná jasná OLED obrazovka poskytuje informácie o stave zariadenia spolu s možnosťami nastavenia kardanového závesu alebo kamery pre rýchle úpravy na neustále sa meniacej scéne.

Zariadenie je kompatibilné so stabilizátormi DJI Ronin 2 a Ronin-S, spolu s inými systémami tretích strán. Výdrž plne nabitej batérie je udávaná na 5 hodín.

DJI Force Pro

Cena a dostupnosť

 

DJI Master Wheels bude k dispozícii pre predbežnú objednávku od 10. apríla u autorizovaných predajcov alebo prostredníctvom hlavných predajní DJI. Kompletný 3-osový model sa bude predávať za 8 000 EUR, 2-osový model za 6 000 EUR a modul riadenia s jedným kolesom za 2 500 EUR. Dodávka je naplánovaná na jún.

DJI Force Pro bude k dispozícii pre predbežnú objednávku tiež od 10. apríla 2018 u autorizovaných pro predajcov alebo prostredníctvom hlavných predajní DJI. Maloobchodná cena je stanovená na 1 200 EUR a expedícia prvých kusov je naplánovaná na jún.

DJI Master Wheels