Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

UPS chce doručovať zásielky v upravených elektrických dodávkach

UPS chce doručovať zásielky v upravených elektrických dodávkach
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kuriérska spoločnosť UPS sa spojila so startupom Arrival z Veľkej Británie a spoločne pracujú na vývoji nového vozového parku doručovacích dodávok s plne elektrickým pohonom. Tieto elektrické nákladné vozidlá sa už tento rok vydajú na cesty v Londýne a v Paríži a ich nespornou výhodou je to, že na jedno nabitie dokážu prekonať dlhšiu vzdialenosť, ako podobné elektrické vozidlá, ktoré sú už v súčasnosti v prevádzke.

Spoločnosť UPS sa vyjadrila, že sa už dlhodobo aktívne snaží znížiť svoju závislosť od fosílnych palív a od roku 2009 investovala viac ako 750 miliónov dolárov do „vozidiel na alternatívne palivá a moderné technológie“. V súčasnosti má na cestách po celom svete viac ako 9 000 vozidiel s alternatívnou technológiou pohonu.

Z tejto veľkej flotily vozidiel bolo v Európe a v USA nasadených takmer 700 hybridov spolu s viac ako 300 elektrickými vozidlami. Nových 35 elektrických dodávok vyvinutých spoločnosťou Arrival je prispôsobených požiadavkám spoločnosti UPS. K vozovému parku vozidiel s alternatívnym pohonom sa pripoja už do konca tohto roka, no zatiaľ budú tieto vozidlá v testovacej prevádzke v Londýne a Paríži.

Čo sa týka technických špecifikácií, bola správa od UPS skúpa na informácie. Jediné detaily, ktoré poznáme, sú, že elektrická dodávka bude disponovať technológiou pre bezpečnosť vodičov a jej dojazd na jedno nabitie batérie bude dlhší ako má verzia elektrických nákladných vozidiel Royal Mail z minulého roka. Nová elektrická dodávka UPS tak bude schopná rozvážať zásielky po trasách s dojazdom až 240 kilometrov. Rovnako ako vozidlá Royal Mail majú rozšírené predné sklo do strán bez rámov pre širšie zorné pole pohľadu.

Nových 35 elektrických dodávok vyvinutých spoločnosťou Arrival je prispôsobených požiadavkám spoločnosti UPS.