Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Microsoft odhalil druhú generáciu svojej digitálnej pracovnej tabule

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ubehlo už niekoľko rokov, čo spoločnosť Microsoft predstavila interaktívnu digitálnu tabuľu Surface Hub pre firmy. Tá sa však kvôli cenovej politike príliš nepresadila a preto Microsoft dúfa, že získa väčší úspech s druhou generáciou Surface Hub 2, ktorá je v každom ohľade štýlová a sofistikovaná, pričom by mala byť cenovo dostupnejšia.

Interaktívna digitálna pracovná tabuľa Surface Hub 2 je v podstate 50,5 palcová dotyková obrazovka s rozlíšením 4K so vstavanou 4K kamerou, mikrofónmi s dlhým dosahom a integrovanými reproduktormi. Nový model je menší než predchádzajúci, ktorý bol dodávaný v dvoch veľkostiach s uhlopriečkami 55 a 84 palcov.

Interaktívna digitálna pracovná tabuľa Surface Hub 2 je v podstate 50,5 palcová dotyková obrazovka s rozlíšením 4K so vstavanou 4K kamerou, mikrofónmi s dlhým dosahom a integrovanými reproduktormi.

Jedným z dôvodov zmenšenia displeja je schopnosť systému sa prepojiť s viacerými obrazovkami Surface Hub 2 a vytvoriť tak väčšie displeje, ktoré môžu byť spoločne otočené v horizontálnej alebo vertikálnej polohe podľa aktuálnych požiadaviek alebo veľkosti konferenčnej miestnosti. V systéme môžu byť spojené až štyri samostatné displeje. Modulárnosť riešenia môže byť užitočná pre väčšie firmy a korporácie, ktoré zvyčajne investujú nemalé finančné prostriedky do veľkoformátových obrazoviek.

Ďalším užitočným prvkom novej digitálnej pracovnej tabule je otočný držiak, ktorý umožňuje tabuľu rýchlo a pohodlne otáčať na výšku a na šírku. To môže prísť vhod napríklad pri videokonferenciách v režime portrétu, kedy bude kolega či obchodný partner pôsobiť ako živý. K dispozícii je tiež nová séria stojanov a držiakov, ktoré prispejú k prenosnosti zariadenia.

V systéme môžu byť spojené až štyri samostatné displeje Surface Hub 2.

Microsoft v tomto štádiu zatiaľ neuviedol technické parametre. Druhá generácia interaktívnej digitálnej pracovnej tabule Surface Hub 2 pri sa pritom mala do predaja dostať od roku 2019, no zatiaľ nebola stanovená cena. Predchádzajúce modeli rozhodne nepatrili medzi lacné kúsky, 55 palcová verzia stála viac ako 9 000 dolárov, zatiaľ čo cena za 84 palcovú verziu sa vyšplhala až na viac ako 20 000 dolárov. Výrobca však poznamenal, že novinka bola vyvinutá s ohľadom na to, aby bola cenovo dostupnejšia. To by mohlo pomôcť k lepšiemu presadeniu sa zariadenia vo firemnom sektore, ako tomu bolo doteraz s jestvujúcim modelom.

Modulárnosť riešenia môže byť užitočná pre väčšie firmy a korporácie, ktoré zvyčajne investujú nemalé finančné prostriedky do veľkoformátových obrazoviek.

Ďalším užitočným prvkom novej digitálnej pracovnej tabule je otočný držiak, ktorý umožňuje tabuľu rýchlo a pohodlne otáčať na výšku a na šírku. To môže prísť vhod napríklad pri videokonferenciách v režime portrétu.