Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Titán medzi 360 stupňovými VR kamerami s rozlíšením 11K

Titán medzi 360 stupňovými VR kamerami s rozlíšením 11K
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Snímanie 360 stupňových VR záberov si pre dosiahnutie kvalitných a detailných scén vyžaduje špeciálne kamery s veľmi vysokým rozlíšením. Spoločnosť Insta360 preto pre tvorcov obsahu vytvorila all-in-one platformu v podobe VR kamery Titan s rozlíšením až 11K.

Insta360 Titan je popisovaná ako prvá samostatná 360 stupňová kamera, ktorá zvláda snímať v rozlíšení 11K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. V rozlíšení 8K nakrúca rýchlosťou 60 snímok za sekundu a v rozlíšení 5,3K ukladá spomalené videá v rýchlosti záznamu 120 snímok za sekundu. Obrazové snímače formátu Micro Four Third prinášajú oveľa väčšie detaily, dynamický rozsah a presnosť farieb aj v slabších svetelných podmienkach. Kamera podporuje 10-bitovú farebnú hĺbku a zvláda pôsobivé zábery v nočných scénach.

360 stupňová VR kamera Insta360 Titan.

Stabilizácia obrazu je riešená prostredníctvom vlastných algoritmov FlowState, ktoré využívajú inerciálne merania počas snímania, aby dokázali presne vypočítať, ako kompenzovať trasenie pri pohybe tak, aby sa zabezpečil plynulý obrazový výstup. Kamera Titan je dodávaná so systémom Farsight pre diaľkové ovládanie a monitorovanie záberov. Ide o vysielač / prijímač, ktorý sa pripája k tabletu.

Zábery v rozlíšení 11K sú obrovským dátovým tokom, preto spoločnosť Insa360 vytvorila vlastnú technológiu prehrávania CrystalView. Tá číta obrovské video súbory a v reálnom čase vykresľuje len tie časti, ktoré divák sleduje. Spoločnosť tvrdí, že tak by aj bežný smartfón mal byť schopný prehať zábery nakrútené s VR kamerou Titan.

360 stupňová VR kamera Insta360 Titan.

360 stupňová VR kamera Insta360 Titan.