Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezpečnostná kamera Fujifilm SX800 má 40 násobné optické priblíženie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Fujifilm vyrába pôsobivé fotoaparáty, no tentoraz sa rozhodla vstúpiť do neprebádaných vôd v oblasti monitorovacích bezpečnostných kamier. Svoje skúsenosti s optikou vývojári pretavili do modelu kamery SX800, ktorý je schopný priblížiť EČ vozidla zo vzdialenosti až jedného kilometra.

Dnes je úplne bežné, že počas prechádzky mestom naše pohyby zachytí aspoň jedna bezpečnostná kamera. V poslednej dobe boli na hraničných kontrolách a vo veľkých verejných priestoroch zavedené modely kamier, ktoré umožňujú sledovanie subjektov z väčšej vzdialenosti. To je presne oblasť, ktorej sa chce venovať aj spoločnosť Fujifilm, ktorá predstavila svoju bezpečnostnú kameru SX800.

Táto monitorovacia novinka je vybavená vstavaným objektívom s až 40 násobným optickým priblížením, ktorý prináša najdlhšie telefoto 800 mm pokrytie na svete. Ak sa skombinujú schopnosti objektívu v SX800-vke s digitálnou mágiou, ohnisková vzdialenosť sa môže dostať až na 1 000 mm. To pomáha kamere dosiahnuť impozantné priblíženie a môže tak zachytiť EČ vozidla zaparkovaného až 1 kilometer ďaleko, ako sa dá vidieť na obrázku nižšie.

Ukážka schopnosti priblíženia monitorovacej bezpečnostnej kamery Fujifilm SX800.

Vývojári zo spoločnosti Fujifilm tiež pridali do kamery novo vyvinutý systém stabilizácie obrazu, ktorý využíva optické a mechanické technológie pre redukovanie rozmazania záberu, napríklad ak je bezpečnostná kamera namontovaná príliš vysoko, kde môže byť náchylná voči nárazovým vetrom. Kombinácia fázových a kontrastných bodov umožní rýchle automatické ostrenie do 0,3 sekundy. V režime kontinuálneho automatického ostrenia sa udržuje objekt zaostrený v reálnom čase. Procesorová časť zistí a opraví tepelnú paru a hmlu, aby boli zaznamenané čisté zábery.

Nová monitorovacia bezpečnostná kamera Fujifilm SX800 by mala byť čoskoro k dispozícii, no zatiaľ nie sú známe detaily a ani to, aká bude jej cena.

Monitorovacia bezpečnostná kamera Fujifilm SX800.