Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vrecková 6K kamera so Super 35 snímačom a podporou EF objektívov

Vrecková 6K kamera so Super 35 snímačom a podporou EF objektívov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Blackmagic postupne vylepšuje schopnosti svojich relatívne kompaktných kamier zo série Pocket Cinema. Po minuloročnom 4K modeli prichádza nová kamera Pocket Cinema Camera 6K, ktorá nielenže zvyšuje rozlíšenie, no prináša rad vylepšení, na čele so Super 35 snímačom.

Kamera Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K je rovnako ako jej predchodca navrhnutá pre používateľov, ktorí hľadajú kompaktnú možnosť nakrúcania záberov v kino kvalite. Namiesto 4K HDR snímača formátu Micor Four Thirds si však novinka prináša Super 35 HDR snímač, ktorý dokáže zvýšiť rozlíšenie kamery až na 6 144 x 3 456 pixlov, čiže 6K.

Kompaktná kamera Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K.

Snímač Super 35 tiež znamená, že skončila podpora Micro Four Thirds objektívov v prospech podpory objektívov EF. Vďaka tomu môžu filmári použiť rad objektívov od spoločností Canon, Zeiss, Sigma a ďalších. To by malo umožniť väčšiu flexibilitu pre nakrúcanie aj v horších svetelných podmienkach a zároveň to otvára i niektoré kreatívne možnosti, pokiaľ ide napríklad o bokeh efekty alebo plytkú hĺbku ostrosti.

Kamera zdvojnásobuje citlivosť ISO až na hodnotu 25 600 a ponúka 13 stôp dynamického rozsahu. Päť palcový dotyková obrazovka vzadu kamery umožňuje kontrolu nad ostriacimi bodmi a zobrazuje užitočné informácie, ako sú napríklad histogramy alebo nastavenie záberu.

Kompaktná kamera Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K.

Pocket Cinema Camera 6K zvláda nakrúcať videá v rozlíšení 6 144 x 3 456 pixlov pri rýchlosti až 50 snímok za sekundu v pomere 16 : 9, alebo v rovnakom rozlíšení pri rýchlosti 60 snímok za sekundu v pomere 2,4 : 1. Nakrúcanie 60 snímok za sekundu v rozlíšení 5 734 x 3 024 prináša pomer strán 17 : 9 a spomalené zábery 120 snímok za sekundu, v rovnakom pomere strán, sa dajú zosnímať v rozlíšení 2 868 x 1 512. Export je možný prostredníctvom portov HDMI a USB-C, pričom k dispozícii je i konektor mini XLR pre pripojenie profesionálneho mikrofónu a nechýba ani klasický 3,5 mm audio vstup.

Nová kompaktná kamera Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K je k dispozícii za cenu 2 255 EUR.

Kompaktná kamera Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K.