Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Na Slovensko prichádza ZenBook Pro Duo s obrazovkou ScreenPad Plus

Na Slovensko prichádza ZenBook Pro Duo s obrazovkou ScreenPad Plus
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť ASUS uvádza do predaja na Slovensku ZenBook Pro Duo (UX581), notebook s revolučnou funkciou ASUS ScreenPad Plus. Ide o 14-palcový širokouhlý druhý dotykový displej, ktorý rozširuje a vylepšuje interaktívne funkcie technológie ASUS ScreenPad.

ScreenPad Plus prináša neobmedzené kreatívne možnosti pre tvorcov obsahu a umožňuje im vyššiu produktivitu a jednoduchý multitasking. Prirodzene dopĺňa hlavnú obrazovku notebooku a zabudovaný softvér ScreenXpert obsahuje bohatý výber užitočných aplikácií a nástrojov pre plnohodnotné využitie displeja ScreenPad Plus.

Bohatý výkon pre bezproblémovú kreatívnu prácu zabezpečuje procesor do 9. generácie Intel Core, až 32 GB RAM a grafická karta NVIDIA GeForce RTX 2060. Vo výbave je tiež ultrarýchle úložisko až do 1 TB PCIe 3.0 x4 SSD.

ZenBook Pro Duo ponúka 4K UHD (3840 x 2160) OLED dotykový displej pre nádherné vizuály, 4K (3840 x 1100) ScreenPad Plus a touchpad s funkciou numerickej klávesnice, ASUS NumberPad. Displej využíva dizajn ASUS NanoEdge s ultratenkými rámikmi po štyroch stranách.
Úplne nová farba Celestial Blue dáva notebooku ZenBook Pro Duo punc sofistikovanosti a nadčasovej inovácie. Nechýba ani unikátna asymetrická verzia ikonickej povrchovej úpravy inšpirovanej Zenom.

K dispozícii bude aj 14-palcový model, ZenBook Duo (UX481) s NanoEdge Full HD displejom a druhým displejom ScreenPad Plus s Full HD rozlíšením. Poháňa ho procesor až do Intel Core i7 a grafická karta GeForce MX250 GPU.

Notebook ASUS ZenBook Pro Duo (UX581).

Vytvorte nevytvoriteľné: maximálna produktivita

 

Unikátny 4K displej ScreenPad Plus umožňuje používateľom sústrediť sa na produktivitu a efektivitu práce na dvoch samostatných LCD displejoch. Ultraširokouhlý dotykový displej s vysokým rozlíšením a pomerom strán 32:9 je umiestnený priamo nad klávesnicou notebooku.

ScreenPad Plus je možné využívať ako hocaký druhý displej v systéme Windows. Je možné na ňom zobrazovať obsah alebo využiť praktické funkcie a vlastnosti softvéru ScreenXpert pre používanie viacerých okien a správu aplikácií. Sem patria aj rýchle nastavenia ako App Switcher, ViewMax a App Navigator, ktoré umožňujú intuitívnu interakciu a prechod medzi hlavným displejom a plochou ScreenPad Plus. Funkcia Task Group umožňuje otvoriť viacero úkonov jedným dotykom.

Používatelia si na dotykový displej ScreenPad Plus môžu presunúť diskrétne aplikácie, stavové riadky alebo ponuky a znížiť tak neporiadok na hlavnej obrazovke. Tvorcovia obsahu si môžu pripnúť nástroje, ako sú náhľady videí, časová os, mixážny pult a ďalšie okná. Na displeji ScreenPad Plus je možné využívať aj komunikačné aplikácie bez nutnosti prepínať sa medzi oknami.

Pôvodné funkcie z technológie ScreenPad ponúkajú vyššiu efektivitu. ASUS pracuje s vývojármi, vrátane firmy Corel, aby optimalizoval adaptívne ScreenPad nástroje pre ultimátnu produktivitu. Na displeji ScreenPad Plus je však možné použiť ľubovoľnú Windows aplikáciu.

Použitie pribaleného stylusu — alebo iného aktívneho stylusu — prináša ďalší stupeň interaktivity pri písaní alebo kreslení. Priložená opierka pre ruky vylepšuje klávesnicu ErgoLift pre pohodlnejší zážitok z kreslenia a písania.

ZenBook Pro Duo obsahuje najnovšiu verziu touchpadu ASUS NumberPad, ktorý v sebe obsahuje LED-podsvietenú numerickú klávesnicu.

Notebook ASUS ZenBook Pro Duo (UX581).

Ultra výkon

 

ZenBook Pro Duo je navrhnutý pre extrémny výkon a bezproblémovú produktivitu. Poháňa ho procesor až do 9. generácie Intel Core i7 s frekvenciou 5GHz Turbo Boost, operačnou pamäťou o veľkosti 32 GB DDR4 a hernou grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2060.

Vo výbave je tiež úložisko o veľkosti až 1TB PCIe 3.0 x4 SSD pre rýchly prenos dát a plnohodnotná portová výbava, vrátane Thunderbolt 3 USB-C portu. Najnovšia bezdrôtová technológia Intel Wi-Fi 6 with Gig+ (802.11ax) posúva bezdrôtové rýchlosti na ďalšiu úroveň.

Maximálny výkon a plynulosť systému zabezpečuje dedikované tlačidlo Turbo Fan pre silnejšie chladenie, pričom pánt ErgoLift zlepšuje prieduch vzduchu.

Notebook ASUS ZenBook Pro Duo (UX581).

Nádherné vizuály

 

Hlavnou obrazovkou notebooku je 4K UHD NanoEdge OLED dotykový displej s ultratenkými rámikmi po všetkých štyroch stranách, ktorý zabezpečuje 89 % pomer obrazovky k telu. OLED technológia umožňuje jasné zobrazenie farieb a hlbšie zobrazenie čiernej.

ZenBook Pro Duo tiež ponúka 100 % pokrytie farebného priestoru DCI-P3 a podporu HDR pre zobrazenie najjasnejších a najrealistickejších farieb. Farebný priestor DCI-P3 sa vo veľkom využíva vo filmovom priemysle a je čoraz preferovanejšou voľbou pre kreatívnych profesionálov.

Cena a dostupnosť

 

ASUS ZenBook Pro Duo (UX581) bude v predaji na Slovensku od konca augusta 2019 v koncovej cene 2 999 eur.

Notebook ASUS ZenBook Pro Duo (UX581).

(Zdroj: Tlačová správa ASUS)