Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

VR okuliare Varjo VR-2 zobrazujú v rozlíšení ľudského oka

VR okuliare Varjo VR-2 zobrazujú v rozlíšení ľudského oka
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pri vykonávaní úloh, ako sú napríklad 3D návrhárske práce alebo tvorba obsahu pre virtuálnu realitu, je dôležité vidieť rozdiel v textúrach rôznych materiálov. Pre takéto aplikácie sú navrhnuté nové profesionálne okuliare pre virtuálnu realitu Varjo VR-2, o ktorých ich tvorcovia tvrdia, že poskytujú rozlíšenie ľudského oka.

VR okuliare Varjo VR-2 sú vybavené takzvaným „bionickým displejom“, ktorý je kombináciou dvoch micro-LED panelov s rozlíšením 1 920 x 1 080p a dvoch AMOLED panelov s rozlíšením 1 440 x 1 600p. Výsledkom je 87 stupňové zorné pole s rozlíšením 60 PDD (pixel per degree – pixel na stupeň) v strede snímky. Ľudské oči majú tiež 60 PDD v strede pohľadu. Okrem toho obrazu pomáha aj vysoký kontrastný pomer 10 000 : 1, ktorý podľa výrobcu poskytne „najhlbšiu čiernu a individuálne kalibrované farby“. Šošovky v okuliaroch majú rôzny index lomu pre každé oko, aby sa minimalizovali farebné odchýlky a odrazy.

Profesionálne okuliare pre virtuálnu realitu Varjo VR-2.

Používatelia sa tak môžu rozhliadať vo fotorealistických prostrediach a keď sa chcú bližšie pozrieť na objekt, jednoducho sa k nemu naklonia, rovnako ako v skutočnom živote. Využitím schopnosti okuliarov sledovať oči používateľa sa tiež dá vyberať a „klikať“ na položky vo virtuálnej realite jednoducho tak, že sa na ne pozriete.

Porovnanie kvality zobrazenia vo virtuálnej realite.

Profesionálne okuliare pre virtuálnu realitu Varjo VR-2 sú kompatibilné s počítačmi a notebookmi s operačným systémom Windows 10. Sú k dispozícii za cenu 4 995 dolárov, vrátane softvérovej licencie a používateľskej podpore. Dostupný je tiež model VR okuliarov Varjo VR-2 Pro, ktorý je vybavený technológiou Leap Motion. Tá sleduje ruky používateľa a umožní mu manipulovať s virtuálnymi objektmi v prostredí na displeji. Tento model sa predáva za 5 995 dolárov.

Profesionálne okuliare pre virtuálnu realitu Varjo VR-2.