Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Presso vyčistí, vydezinfikuje, vyrovná a vysuší odev už za 5 minút

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najmä kostymérky v televíznych a filmových štúdiách alebo v divadlách majú na starosti množstvo oblečenia, ktoré musia pravidelne posielať na chemické čistenie. No ušetriť čas by im mohol prenosný stroj, ktorý dokáže odev vyčistiť priamo na mieste a to už za päť minút.

Stroj s názvom Presso má veľkosť väčšej chladničky s bežnými dverami a je navrhnutý tak, aby sa dal presúvať na zabudovaných kolieskach. Nie je pritom potrebné ho pripojiť k ničomu inému, ako ku zdroju elektrického napájania. Ako náhle je stroj na svojom mieste, používateľ len jednoducho otvorí dvere a povesí oblečenie vo vnútri. V závislosti od toho, aký druh oblečenia sa čistí, môže stroj pojať až tri odevy naraz.

Prenosný čistiaci stroj Presso.

Vzhľadom na obmedzenú výšku interiéru ho však nemožno použiť na dlhšie odevy, ako sú róby alebo kabáty. Stroj je kompatibilný s väčšinou textílií, no koža nie je vhodná. Po zatvorení dvierok, a výbere vhodného čistiaceho cyklu, pokračuje potom Presso v čistení a dezinfekcii odevu pomocou štyroch prúdov pary, ktoré sú zmiešané s dezinfekčným prostriedkom na báze alkoholu. Ten údajne ničí baktérie, pričom nespôsobuje podráždenie kože alebo očí a zároveň nepoškodzuje textíliu, či nespôsobuje vyblednutie farieb.

Prenosný čistiaci stroj Presso.

Vďaka použitiu elektricky nabitých drôtov, ktoré sú prichytené k odevu, Presso navyše vyrovnáva pokrčený odev pomocou robotického napínania a pohybu počas jeho čistenia. Výrobca porovnáva výsledok čistenia s bežným chemickým čistením, no bez rizika zmrštenia odevu, vyblednutia farieb alebo poškodenia textílie.

Prenosný čistiaci stroj Presso je k dispozícii pre firemných klientov vo forme predplatného. Pravidelné poplatky sa líšia v závislosti od použitia.

Prenosný čistiaci stroj Presso.