Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mobilný systém ošetrí semená plodín elektrónmi namiesto fungicídov

Mobilný systém ošetrí semená plodín elektrónmi namiesto fungicídov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 5. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keďže semená plodín môžu obsahovať huby, baktérie alebo vírusy, ktoré znižujú výnos, často sa pred predajom poľnohospodárom chemicky ošetrujú. Nový mobilný systém však nahrádza elektróny ničiace mikróby namiesto drsných a ekologicky škodlivých chemikálií.

Problém s existujúcou chemickou úpravou spočíva v tom, že fungicídy a antibakteriálne zlúčeniny nanesené na semená môžu byť škodlivé pre poľnohospodárov aj pre životné prostredie, v ktorom sú semená zasadené.

Už v 80. rokoch minulého storočia sa vedci začali zaoberať používaním elektrónov namiesto takýchto chemikálií. V roku 2008 oznámili vedci z nemeckého Fraunhoferovho inštitútu pre organickú elektroniku, elektrónový lúč a plazmovú technológiu vývoj veľkého systému, ktorý využíva túto technológiu.

Semená v ňom prechádzali prúdom zrýchlených elektrónov, ktoré ničili chemické väzby húb a iných patogénov na vonkajších šupkách semien. Dôležité však je, že embryo a endosperm vo vnútri semien zostali nepoškodené. To znamená, že po ošetrení boli semená stále veľmi životaschopné, ale zároveň netoxické.

Systém je schopný spracovať 18 ton semien plodín za jednu hodinu.

Vďaka spolupráci s nemeckou agro spoločnosťou Ceravis sa systém z Fraunhoferovho inštitútu stal mobilným. Zatiaľ čo predtým museli dodávatelia osív prepravovať svoje osivá do zariadenia na ošetrenie, teraz sa systém môže priviezť k dodávateľom, kde sa môžu osivá ošetriť priamo na mieste. Náklady sú približne rovnaké ako pri tradičnom chemickom ošetrení. Navyše sa na semená po dezinfekcii ich šupiek môžu ukladať prospešné baktérie alebo hnojivá podporujúce rast.

Súčasná verzia zariadenia sa zmestí do kontajnera s dĺžkou 12,2 metra, ktorý ťahá nákladné vozidlo. Môže pritom spracovať až 18 ton semien za hodinu. Vďaka vytvoreniu menšieho zdroja elektrónov sa však teraz pracuje na lacnejšej a kompaktnejšej jednotke. Tá by sa mala zmestiť do kontajnera s dĺžkou len 6 metrov a jej priepustnosť by mala byť 7,3 ton za hodinu.

Technológia sa komercializuje prostredníctvom spin-off spoločnosti E-VITA, pričom sa plánuje, že jedna zo 6-metrových jednotiek bude predmetom pilotného projektu, ktorý sa začne v polovici tohto roka.

Systém sa v súčasnosti zmestí do 12,2-metrového kontajnera na prívese, ale pracuje sa na menšej 6-metrovej verzii.