Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vymeniteľné stolné moduly Modulos Desk sa prispôsobia meniacim sa potrebám

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnohí z nás strávia za pracovným stolom väčšinu času, no požiadavky pre pracovné úlohy sa môžu v priebehu času meniť. Pracovný stôl Modulos Desk je však navrhnutý tak, aby sa prispôsobil neustále sa meniacim potrebám s pomocou modulov. Tie dokážu vytvoriť vlastný stôl s dokovacími stanicami, bezdrôtovými nabíjateľnými zónami, USB rozbočovačmi či s držiakom na ceruzky a perá. Ak sa pracovná úloha zmení, používateľ si môže nastavenie jednoducho prekonfigurovať.

Hlavnými stavebnými prvkami pracovného stola Modulos Desk sú stolné moduly Basic a Rounded, čiže jednoduché ploché štvorcové a zaoblené rohové bloky stola. Používatelia si tiež môžu vybrať modul s otvorom pre vedenie kabeláže z počítača, statický alebo otočný modul s dokovaním pre tablet, modul s integrovanými portami USB, modul so štýlovým kovovým diskom pre napájanie v strede, modul pre bezdrôtové nabíjanie zariadení a modul, ktorý pomôže s uskladnením ceruziek a pier, ktoré sa inak potulujú po stoloch.

Jednotlivé moduly pracovného stola Modulos Desk.

Všetky stolové moduly s rozmerom 35 x 35 centimetra sú vyrobené z dreva chorvátskeho pôvodu a sú navzájom prepojené drevenými a kovovými kolíkmi podobným spôsobom, ako napríklad býva nábytok z Ikea, ktorý si ľudia sami skladajú doma. Na spodnej strane každého modulu je niekoľko pripojovacích slotov pre kolíky, spolu s drážkami pre drevené alebo hliníkové nohy stola. Dizajnéri stola Modulos Desk hovoria, že po správnom zmontovaní by mal byť ich stôl rovnako pevný ako akákoľvek bežná pracovná doska a dokáže udržať značnú váhu.

Používateľ si môže vyskladať tvar stola Modulos Desk, aký mu vyhovuje v danej chvíli.

Modulárny pracovný stôl Modulos Desk bol súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, počas ktorej sa podarilo dosiahnuť stanovený cieľ 30 000 dolárov. Jeden modul tu bol ponúkaný za 159 dolárov, pričom za ďalších 20 dolárov sa k nemu pridali štyri nohy. Osem modulový stôl s nohami bol na úrovni 985 dolárov, zatiaľ čo 10 modulov s nohami vyšlo podporovateľov na 1215 dolárov. Dodávka stolov je naplánovaná na november, no je pravdepodobné, že tento modulárny stôl bude neskôr dostupný aj pre ostatných záujemcov za o niečo vyššiu maloobchodnú cenu.

Modulárny pracovný stôl Modulos Desk by mal byť rovnako pevný ako akákoľvek bežná pracovná doska.