Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fyzický katalóg sa zázračne spojí s digitálnym obsahom v tablete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Listovať si dnešnej digitálnej dobe, hoci aj v peknom, produktovom katalógu už asi aj trocha vyšlo z módy. Najmä ak sú k dispozícii aj také technológie ako je virtuálna alebo rozšírená realita. Práve tá druhá však môže vrátiť klasické tlačené produktové katalógy späť na výslnie vďaka tomu, že po nasmerovaní kamery v smartfóne či tablete na fyzickú stránku sa vám na displeji vášho mobilného zariadenia zobrazia dodatočné informácie vo forme videí, animácie, 3D modelov, obrázkov a to všetko za sprievodu hudby.

Jedno z takýchto moderných riešení v zaujímavej prezentačnej forme prináša pre malé a stredné firmy portugalská spoločnosť Magik Book. Každý produktový katalóg sa dodáva v schránke, z ktorej sa rozloží stojan pre tablet, na ktorom si beží sprievodná mobilná aplikácia pre operačné systémy iOS a Android. Aplikácia a celková prezentácia katalógu sa prispôsobí na mieru špecifickým požiadavkám každého klienta, hoci firmy si môžu prostredníctvom online nástroja Creator navrhnúť vlastný katalóg a nahrať na stránku obsah vhodný pre prezentáciu vybraných produktov.

Magik Book spája fyzický produktový katalóg s digitálnymi informáciami v sprievodnej aplikácii na tablete.

Katalóg produktov Magik Book funguje pritom tak, že keď používateľ otočí na ďalšiu stránku v katalógu, na displeji tabletu sa zobrazí rozšírený obsah súvisiaci s touto stránkou. V tablete sa môžu synchronizovať rôzne multimédiá, ako sú napríklad panoramatické fotografie, interaktívne videá alebo animácie 3D modelov produktov. Stránky dokonca môžu byť prepojené s eshopom spoločnosti, kde si používateľ rovno môže produkt kúpiť alebo sa o ňom dozvedieť ešte viac informácií.

Keď používateľ otočí na ďalšiu stránku v katalógu Magik Book, na displeji tabletu sa zobrazí rozšírený obsah súvisiaci s touto stránkou. V tablete sa môžu synchronizovať rôzne multimédiá, ako sú napríklad panoramatické fotografie, interaktívne videá alebo animácie 3D modelov produktov.

Výrobca tvrdí, že fyzický katalóg využíva proprietárnu „pokročilú technológiu magnetického poľa“ pre interakciu s kompasom a ďalšími senzormi integrovanými v tablete. Katalóg Magik Book pritom nie je napájaný ani bezdrôtovo prepojený s tabletom cez Bluetooth. Ide v podstate o spojenie tradičnej fyzickej a modernej digitálnej podoby do jedného. Vďaka tomu sa firmy môžu odlíšiť od konkurencie pri prezentovaní produktov zo svojho portfólia.

Technológia teda je najmä navrhnutá ako marketingový nástroj pre použitie v obchodoch a showroomoch. No možno sa v budúcnosti k nám dostane aj v podobe detských kníh alebo interaktívnych učebníc, ak sa na to nejaký vývojári podujmú.

Stránky dokonca môžu byť prepojené s eshopom spoločnosti, kde si používateľ rovno môže produkt kúpiť alebo sa o ňom dozvedieť ešte viac informácií.