Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Profesionálny batériový čistič okien a hladkých povrchov Kärcher WVP 10

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Umývanie okien v celom dome či byte zaberie určite veľa času. No a keď sa už upratuje poriadne, tak netreba zabudnúť ani na obkladačky v kúpeľni či kuchyni. Tak a to môže byť ďalšia práca aj na celé poobedie. Pomôcť nám ale v tomto smere môžu moderné technológie, i v podobe batériového čističa od Kärcheru. Ten dokonca dostal od nemeckých vývojárov nielen spotrebiteľskú, ale aj profesionálnu verziu, ktorá uľahčí upratovanie v komerčných prevádzkach.

Batériový čistič WVP 10 je navrhnutý pre použitie najmä v menších prevádzkach, ako sú obchody, reštaurácie, kaviarne, hotely, či kancelárie. Svoje uplatnenie však môže nájsť i v zdravotníctve, prípadne v školstve. V podstate všade tam, kde sa nachádza veľké množstvo hladkých povrchov.

„Dokáže vyčistiť všetky hladké povrchy počínajúc oknami, zrkadlá, dlaždice, obkladačky. Všade tam, kde sa pracuje s tekutinami. V reštauráciách napríklad pri stieraní barových pultov, stolov reštauračných, v kuchyni na stieranie pracovných pultov,“ vysvetľuje pán Peter Sumer, Kärcher Slovakia.

Oproti modelu určenému pre domácnosti si čistič WVP 10 prináša zlepšenia vo viacerých smeroch. Či už je to technológia rýchlootáčkového motora, ktorý podstatne zvyšuje sací výkon, väčší objem nádrže na špinavú vodu alebo celková výdrž batérie na jedno nabitie.

„Sacia sila vďaka profesionálnej technológii je voči hobby variante vyššia o jednu tretinu. Kapacita nádrže pri WVP 10 je dva deci. Výdrž batérie 35 minút umožňuje vyčistiť plochu rovnajúcu sa zhruba 200 a viac metrov štvorcových, čo v prepočte znamená zhruba 70 okien.“

Prostredníctvom rýchlo nabíjačky je možné batériu nabiť už do 60 minút. Konštrukcia batériového čističa je navrhnutá s ohľadom na pohodlnú manipuláciu a ľahkú obsluhu. To sa pritom podarilo docieliť bez ohľadu na to, v akej polohe sa zariadenie používa.

„Tento čistič tvrdých povrchov umožňuje prácu vo všetkých smeroch. Nielen horizontálne, vertikálne, ale dokonca aj dolu hlavou.“

Keďže sa v profesionálnej sfére stretávame s väčším znečistením, aké je v bežných domácnostiach, je dôležitá aj výbava, ktorá pomôže s odstránením škvŕn a nečistôt. V tomto prípade je to takzvaná nástreková fľaška s návlekom z mikrovlákien, do ktorej sa napustí príslušný čistiaci prostriedok. No a ten sa už jednoduchým spôsobom aplikuje na špinavý povrch. Používateľ si poradí aj s čistením malých a nedostupných plôch.

„Súčasťou výbavy profesionálneho čističa tvrdých povrchov je aj úzka hubica na úzke okná. Samozrejme spotrebiteľ si môže zaobstarať do výbavy aj teleskopický predlžovací nadstavec na nedostupné práce hlavne vo výškach.“

Pri návrhu čistiacej hlavy mysleli vývojári z Kärcheru aj na to, že na väčšine okien sa nachádza tesnenie. Vďaka jednoduchému riešeniu zostane čistenie efektívne aj v jeho blízkosti.

„Týmto strojom dokážete nastavovaním distančných prvkov z každej strany toto tesnenie obísť a vyhnúť sa tak falošnému vzduchu pri odsávaní.“

Samotné zariadenie je vyrobené z odolných materiálov. Tie by mali vydržať prácu v sťažených podmienkach a poradiť si aj s hrubším zaobchádzaním. Výrobca nepodcenil výber materiálu ani v prípade gumených stierok.

„Gumené stierky na čističi tvrdých povrchov sú vybavené materiálom, ktorý aj na bledých povrchoch nezanecháva šmuhy,“ dodáva pán Peter Sumer, Kärcher Slovakia.

Vďaka použitým technológiám si profesionálny čistič Kärcher WVP 10 poradí s čistením okien, zrkadiel, vitrín, dlaždíc, pultov alebo akýchkoľvek ďalších hladkých povrchov. A to aj v ťažšie dostupných miestach, ktoré by inak zostali špinavé a určite by nerobili dobré meno prevádzke.