Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mobilný predajný stánok Psi sa napája aj cez solárnu energiu

Mobilný predajný stánok Psi sa napája aj cez solárnu energiu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Moby Mart prináša riešenie pre malých predajcov, ktorí tak nemusia investovať do kamenných obchodných priestorov a svoj tovar môžu ponúkať v modernom prevedení mobilného stánku, ktorý nemá predavača a nemusí byť závislý na pripojení k elektrickej sieti.

Mobilná maloobchodná platforma Moby Psi je predajný priestor, v ktorom zákazníci nakupujú tovar bez prítomnosti akéhokoľvek zamestnanca. Na nákup tovaru využívajú mobilnú aplikáciu, v ktorej sú zaregistrovaní. Aplikácia sa používa odomknutie stánku, pričom zákazníka pri vstupe do obchodu privíta virtuálny asistent vybavený umelou inteligenciou. Po nákupe systém automaticky vyúčtuje nákup a patričnú čiastku strhne z kreditnej karty zákazníka pri jeho odchode zo stánku.

Mobilný predajný stánok Moby Psi

Inteligentný systém regálov je nastavený tak, že upozorní na výber tovaru, takže môže byť automaticky opätovne objednaný a poplnený prevádzkovateľom obchodu podľa potrieb. Ten dokáže sledovať skladové zásoby online, spolu s podrobnosťami o platbách zákazníkov a ďalších informáciách.

Mobilný predajný stánok Moby Psi je vyrobený z ocele a má rozmery 4,6 x 2,2 x 2,5 metra. Napájanie elektrickou energiou pritom môže byť vyriešené aj voliteľnými solárnymi panelmi a batériami. Stánok je vybavený bezpečnostnými systémami, ako sú kamery s rozlíšením 1080p a senzory, ktoré sledujú registrovaného zákazníka v obchode. Práve nutnosť členstva v systéme by mal odradiť pred potenciálnym zneužitím predaja bez ľudskej obsluhy.

Mobilný predajný stánok Moby Psi

Spoločnosť Moby Mart pritom tvrdí, že jej skúšobné predajne zaznamenali menej ako 0,1 percenta krádeží v porovnaní so štandardným predajom, kde je to okolo 1 až 2 percent. Ak si však operátor stánku uvedomí, že niečo nie je v poriadku, vstavaný reproduktorový systém Sonos mu umožní na diaľku varovať pred možnou krádežou. Senzory vo vnútri môžu byť použité aj pre regulovanie teploty, aby sa zabezpečilo prijemné nakupovanie.

Mobilný predajný stánok Moby Psi sa ponúka za cenu od 25 000 dolárov.

Mobilný predajný stánok Moby Psi