Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Planárne štúdiové slúchadlá Avantone zaistia dlhé pohodlné počúvanie

Planárne štúdiové slúchadlá Avantone zaistia dlhé pohodlné počúvanie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Avantone Pro vydala novú audio výbavu pre hudobníkov, podcasterov a audiofilov. Štúdiové slúchadlá Avantone Planar sú navrhnuté, aby boli pohodlné aj počas dlhého počúvania a sú vybavené technológiou magneticko – planárnych meničov pre „úžasnú presnosť, detaily, čistotu, prirodzené basy a čas odozvy“.

Magneticko - planárne meniče sa nachádzajú niekde medzi dynamickou a elektrostatickou technológiou, kde je medzi radom rovnomerne rozmiestnených neodymových magnetov umiestnená super tenká pružná membrána v elektrostatickom štýle. Spoločnosť Avantone hovorí, že keďže magnety vyvíjajú rovnaké sily vpredu aj vzadu, výsledný zvuk je prirodzenejší, má nízke skreslenie a rýchlu odozvu, než ako keď by bol vydávaný pomocou pohyblivých cievkových meničov.

Štúdiové slúchadlá Avantone Planar.

Dizajn otvorenej zadnej strany pritom vytvára plochú frekvenčnú krivku v širokom rozsahu 30 Hz až 30 kHz, s celkovým harmonickým skreslením menším ako 0,1 percenta pri 100 dB, citlivosťou 104 dB a impedanciou 32 ohmov. Toto všetko bez toho, aby sa zvyšoval tlak alebo akustická rezonancia, ktorú môžete pociťovať pri uzavretých modeloch slúchadiel.

Štúdiové slúchadlá Avantone Planar.

Celková konštrukcia štúdiových slúchadiel by mala viesť k menšej pri počúvaní a to aj napriek tomu, že slúchadlá vyzerajú veľké a masívne. Výrobca tvrdí, že „sedenia, ktoré trvajú celé hodiny, budú používatelia pociťovať, ako keby trvali minúty“. Je to aj vďaka mäkkému polstrovaniu a váhe 0,48 kilogramu.

Nová štúdiové slúchadlá Avantone Planar sú už k dispozícii v červenej alebo v čiernej farbe a dodávajú sa s ekologickou taškou na plece, dlhým audio káblom a adaptérom na jack konektor. Ich cena je 399 dolárov.

Štúdiové slúchadlá Avantone Planar.