Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

X1 Nano je doteraz najľahším notebookom ThinkPad od Lenovo

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Posledným prírastkom do prémiovej rady notebookov Lenovo X1 je zatiaľ najľahší ThinkPad, ktorého váha sa dostala len na 907 gramov. Model X1 Nano je tiež jedným z prvých notebookov, ktorý je založený na platforme Intel Evo a prichádza s najnovšími procesormi Tiger Lake Core.

Nový notebook Lenovo ThinkPad X1 Nano môže mať 11. generáciu procesora Intel Core i7, až 16 GB LPDDR4x operačnej pamäte RAM a 1 TB SSD úložisko typu PCIe. Môže byť dodávaný s operačným systémom Windows 10 alebo Linux.

Ultra ľahký notebook sa môže pochváliť 13-palcovým 2K Dolby Vision displejom s pomerom strán 16:10, ktorý je k dispozícii v dotykovom a nedotykovom variante. V obidvoch prípadoch majú displeje svietivosť 450 nitov a dokážu zobraziť obsah v rozlíšení 2 160 x 1 350 pixelov so 100 percentnou podporou farebnej škály sRGB.

Notebook Lenovo ThinkPad X1 Nano.

O ozvučenie Dolby Atmos sa postará systém, ktorý sa skladá z dvoch výškových reproduktorov a z dvoch basových reproduktorov. Notebook získal až štyri 360-stupňové mikrofóny pre zabezpečenie kvalitných videokonferencií prostredníctvom HD kamery. Bezdrôtovú konektivitu zabezpečia najnovšie technológie Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.0, pričom je možné si zvoliť aj podporu mobilného dátového pripojenia 5G. Používateľ má k dispozícii dva porty Thunderbolt 4 pre rýchle káblové pripojenie.

Notebook Lenovo ThinkPad X1 Nano.

Veľká 48-Wh batéria údajne vydrží na jedno nabitie až 17,3 hodiny, hoci skutočná doba prevádzky sa bude líšiť v závislosti od nastavení, náročnosti spustených aplikácií a iných faktorov. Medzi bezpečnostné prvky patrí biometrické overenie pomocou detekcie ľudskej prítomnosti, rozpoznávania hlasu a snímania odtlačkov prstov.

Notebook X1 Nano, ktorý má rozmery 292,8 x 207,7 x 13,87 milimetrov, sa začne predávať vo štvrtom štvrťroku 2020 za cenu od 1 399 dolárov, v závislosti od vybranej konfigurácie. K dispozícii bude len v čiernej farbe, s voliteľným prevedením horného krytu z uhlíkových vlákien.

Notebook Lenovo ThinkPad X1 Nano.