Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kamera Lumix BGH1 v tvare kocky je určená na všestranný záznam videa

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Panasonic ohlásila novú bezrkadlovú kameru s formátom Micro Four Third, ktorá je navrhnutá na priamy prenos udalostí, vlogovanie, pripojenie k dronom a ďalšie možnosti video produkcie. Kamera Lumix BGH1 je kompatibilná s rozsiahlou zostavou objektívov. Videozáznam je schopná nahrávať v rozlíšení 4K s 10-bitovou farebnou hĺbkou.

Ľahké a odolné telo v tvare kocky je vyrobené z hliníka a horčíkovej zliatiny. Vo vnútri kamery BGH1 sa usídlim Micro Four Third símač Live MOS s rozlíšením 10,2-megapixelov. V kombinácii s obrazovým procesorom Venus sa z nej stáva podobný produkt Lumix GH5S. Tiež obsahuje technológiu Dual Native ISO, ktorá sa nachádza v tomto fotoaparáte, a ktorá si vyberá medzi dvoma samostatnými režimami ISO pre dosiahnutie optimálneho nízkeho zašumenia obrazu. Citlivosť na svetlo ISO pritom dosahuje maximálnu hodnotu 51 200.

K technológii zaostrenia podľa detekcie očí, tváre a tela ľudských subjektov sa pridružuje aj detekcia hlavy s „pokročilou technológiou hlbokého učenia“, ktorá dokáže sledovať aj rýchlo sa pohybujúce zvieratá.

Kamera Panasonic Lumix BGH1.

O schopnosti snímania fotografií s modelom BGH1 nie je žiadna zmienka, spoločnosť Panasonic priamo zamerala toto zariadenie na filmových tvorcov. Uvádza sa, že kamera je schopná nakrúcať 4 : 2 : 0 Cinema 4K / 4K videá v 10-bitových farbách až do rýchlosti 60 snímok za sekundu alebo 4 : 2 : 2 Cinema 4K / 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu s kompresiou All-I.

Zábery v rozlíšení 4K 4 : 2 : 2 10-bit Cinema 4K / 4K s rýchlosťou záznamu 60 snímok za sekundu sa dajú prenášať cez HDMI. Všetky porty USB-C, 3G-SDI a HDMI pritom môžu poskytovať výstup súčasne. Variabilná snímková frekvencia umožňuje spomalený záznam pri rýchlosti až 240 snímok za sekundu v rozlíšení Full HD. K dispozícii sú režimy Hybrid Log Gamma HDR vo Photo Style a HEVC / H.265. Gamma profil V-Log L má 13 stupňov dynamického rozsahu. Pre neobmedzený potenciál nahrávania bola nainštalovaná nová štruktúra rozptylu tepla a v kamere sú umiestnené dva sloty na karty UHS-II na nahrávanie alebo zálohovanie.

Kamera Panasonic Lumix BGH1.

Na tejto kamere by ste márne hľadali dotykový displej alebo hľadáčik. Okolo tela je však množstvo príležitostí na pripevnenie príslušenstva. Kamera BGH1 ponúka napájanie, prenos signálu a kontrolu cez Ethernet, pričom Lumix Tether pre aplikáciu Multicam 2 umožňuje ovládať až 12 kamier z jedného zdroja naraz. Spoločnosť Panasonic sľubuje v budúcej aktualizácii firmvéru pridanie podpory IP streamovania.

Kamera je kompatibilná s anamorfickými objektívmi (s potlačeným výstupom cez SDI, USB-C alebo Ethernet), disponuje bezdrôtovými technológiami Bluetooth 4.2 a Wi-Fi 2,4 GHz, má 3,5 mm audio vstup / výstup a softvérová vývojárska súprava (SDK) na ovládanie kamery cez USB bude poskytnutá zadarmo.

Nová kamera Panasonic Lumix BGH1 sa začne predávať v decembri za cenu 1999,99 dolárov.

Kamera Panasonic Lumix BGH1.