Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rolls-Royce testuje 100 % udržateľné letecké palivo v malom prúdovom motore

Rolls-Royce testuje 100 % udržateľné letecké palivo v malom prúdovom motore
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V rámci svojho cieľa dosiahnuť nulové emisie oxidu uhličitého do roku 2050 začala spoločnosť Rolls-Royce testovať životaschopnosť použitia stopercentného udržateľného leteckého paliva (Sustainable Aviation Fuel – v skratke SAF) v malých prúdových biznis lietadlách. Pri pozemných testoch bol použitý nový prúdový motor Pearl 700 navrhnutý pre tieto stroje.

SAF, čiže trvalo udržateľné letecké palivo, je uprednostňované v leteckom a vesmírnom priemysle pred biopalivami, pretože niektoré biopalivá sú často relatívne primitívne alebo majú príliš veľký dopad na životné prostredie. Namiesto toho sa SAF palivá vyrábajú z rôznych udržateľných zdrojov, vrátane tuhého komunálneho odpadu; celulózového odpadu z lesného hospodárstva; použitého kuchynského oleja; energetických plodín vrátane halofytov a rias; a nebiologických palív ako sú odpadové plyny z oceliarní.

Palivá SAF sú atraktívne pre letecký priemysel, pretože môžu okamžite riešiť problém zníženia emisií oxidu uhličitého. Takéto palivá je možné začleniť jednoduchým pridávaním do konvenčných palív bez potreby rozsiahlych zmien v existujúcej infraštruktúre.

Testy zahŕňali palivovú zmes, ktorá neobsahovala konvenčneé prúdové palivo.

Spoločnosť Rolls-Royce použila pre svoje testy SAF palivo vyrábané spoločnosťou World Energy v Paramountu v Kalifornii. Podľa Rolls-Royce má toto nové palivo potenciál znížiť emisie oxidu uhličitého počas životného cyklu o viac ako 75 percent a pri ďalších vylepšeniach potenciálne ešte viac.

V súčasnosti civilné letecké úrady povoľujú použitie zmesí až do 50 % SAF s konvenčnými prúdovými palivami na báze petroleja. Cieľom súčasných testov je teda preukázanie, že 100 % SAF je možné použiť v bežných prúdových motoroch ako v alternatívu ku konvenčným leteckým palivám.

Prúdový motor Pearl 700 bol použitý na testovanie stopercentne udržateľného leteckého paliva.