Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladací nákladný e-bicykel Longtail Max dokonca svieti v tme

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 2. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S typicky dlhým rázvorom nebýva zvyčajné naraziť na nákladný bicykel, ktorý sa dá zložiť pre ľahšiu prepravu. No nový nákladný elektrický bicykel Longtail Max sa dá pohodlne zložiť pomocou jedinečného mechanizmu. Navyše jeho rám svieti v tme, aby bol lepšie viditeľný pre ostatných účastníkov cestnej premávky.

Nákladný elektrický bicykel Longtail Max vyrába francúzska spoločnosť Calendar Bikes a po rozložení meria na dĺžku až 196 centimetrov. Táto konfigurácia zahŕňa sedadlo pre jazdca v strede a priestor pre cestujúcich či náklad vzadu. Tento priestor obsahuje aj zvýšené rúrkové bočnice, ktoré zabraňujú pádu osôb alebo zásielok.

Skladací nákladný elektrický bicykel Longtail Max.

Keď je potrebné Max prepraviť alebo uložiť, jeho riadidlá sa dajú sklopiť a predný koniec rámu sa zloží na jednu stranu tak, aby bol rovnobežne uložený so zadným koncom bicykla. Celá vec sa potom prevráti hore nohami a podtrhne, aby sa dala presúvať na súprave koliesok, ktoré sú zabudované do zadných rohov nákladných bočníc. Celý proces pritom trvá údajne len niekoľko sekúnd a skráti dĺžku e-bicykla až približne o 50 percent.

Pokiaľ ide o základné špecifikácie, Longtail Max má hliníkový rám 6061 s fotoluminiscenčnou farbou, ktorá žiari v tme. Je vybavený 20-palcovýámi hliníkovými kolesami, hydraulickými kotúčovými brzdami Magura eSTOP, 7-rýchlostná zadná prehadzovačkou Shimano, skladacími pedálmi a prednými a zadnými blatníkmi.

Skladací nákladný elektrický bicykel Longtail Max.

Elektrickú asistenciu šliapania do pedálov zaistí 250W motor v náboji zadného kolesa, ktorý je poháňaný 36V / 10,4-Ah / 360-Wh lítiovou batériou namontovanou na sedlovej trubici. V závislosti od zvolenej úrovne elektrickej asistencie, ktorá sa nastavuje prostredníctvom farebného LCD ovládača namontovaného na riadidlách, by jedno nabitie batérie malo stačiť na dojazd 40 až 50 kilometrov. Celý bicykel váži 29,5 kg, vrátane batérie, a unesie náklad až do hmotnosti 200 kilogramov.

Skladací nákladný elektrický bicykel Longtail Max sa dá objednať cez webovú stránku výrobcu za 3 990 EUR. K dispozícii je tiež model Longtail Max Plus, ktorý pridáva funkcie, ako je odpružené sedadlo, čalúnené sedadlo spolujazdca a opierky nôh, Táto verzia sa predáva za 4 590 EUR.

Skladací nákladný elektrický bicykel Longtail Max.