Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický „nekonečný vlak“ sa nabíja sám pomocou gravitácie

Elektrický „nekonečný vlak“ sa nabíja sám pomocou gravitácie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 3. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Austrálska ťažobná spoločnosť Fortescue pracuje na vyčistení svojich vlastných prevádzok do roku 2030 a zároveň vyvíja ekologické riešenia, ktoré môže predať ostatným. Ide o zelené technológie prostredníctvom dcérskej spoločnosti s názvom Fortescue Future Industries. Obe spoločnosti pritom oznámili svoj prvý spoločný projekt: elektrický „nekonečný vlak“ navrhnutý na prepravu množstva železnej rudy bez potreby nabíjania batérie.

Tento „nekonečný vlak“ má „kapacitu na to, aby bol najefektívnejšou batériovou elektrickou lokomotívou na svete“, tvrdí generálna riaditeľka spoločnosti Fortescue, Elizabeth Gaines. „Je to kapitálovo efektívne riešenie na elimináciu nafty a emisií z našej železničnej prevádzky“.

Takže v podstate, zatiaľ čo podrobnosti sú v tomto bode nejasné, zdá sa, že to, čo sa deje, je to, že pre jednu alebo viacero ťažobných lokalít spoločnosti Fortescue bolo vypočítané, že existuje dostatok svahov a možností brzdenia v zaťaženom smere na regeneratívne nabíjanie batérie prostredníctvom gravitácie. Vlak je po vyložení o toľko ľahší, že ho batéria dokáže dopraviť až do bane a znova môže začať cestu bez potreby nabíjania.

Baňa spoločnosti Fortescue v Eliwane v západnej Austrálii bola otvorená v decembri 2020 a zahŕňa aj 143-kilometrovú železničnú trať.

Ide teda o veľmi zaujímavý projekt a môžeme očakávať, že sa v priebehu jeho vývoja dozvieme viac informácií. Napríklad aké sú topografické parametre, pri ktorých môže takýto „nekonečný vlak“ fungovať. Je otázne či bude fungovať vo vlhkejších oblastiach s nižším trením ako v západoaustrálskej púšti. Jedná sa teda o mimoriadne špecifický prípad na jedno použitie alebo je to niečo, čo sa bude môcť rozšíriť na ďalšie trhy? Tiež je otázne, či by bolo stále ekonomické zaviesť túto technológiu v situáciách, keď je potrebné určité nabíjanie počas nakladania a vykladania.

Cieľom projektu Infinity Train je nahradiť niektoré alebo všetky dieselové lokomotívy spoločnosti Fortescue batériovými elektrickými vlakmi, ktoré sa samé nabíjajú pomocou regeneratívneho brzdenia.

Toto je však len jeden z pôsobivých a rastúcich projektov spoločnosti Fortescue Future Industries v oblasti zelených technológií. Začiatkom tohto roka ohlásila spoločnosť snahu mať do konca tohto roka v prevádzke prvú loď poháňanú amoniakom, ako aj ťažobné nákladné autá na vodíkové palivové články a vlaky poháňané amoniakom. Taktiež sa etabluje ako významný globálny hráč vo výrobe a distribúcii zeleného vodíka, a tiež začína s výstavbou továrne v Austrálii, ktorá viac ako zdvojnásobí súčasnú svetovú kapacitu výroby elektrolyzérov.