Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Doplnok, s ktorým sa dron vyhne prekážkam vo všetkých smeroch

Doplnok, s ktorým sa dron vyhne prekážkam vo všetkých smeroch
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aby mohli drony bezpečne lietať mimo dosahu svojich majiteľov, musia byť schopné neustále detegovať potenciálne nebezpečenstvá, ktoré ich obklopujú zo všetkých strán. To je miesto, kde prichádza nový systém Casia 360, ktorý existujúcim dronom poskytne 360-stupňové počítačové videnie.

Túto doplnkovú technológiu, ktorú navrhla americká spoločnosť Iris Automation, sa vyznačuje nízkou spotrebou energie z batérie a svojou kompaktnosťou. Skladá sa z radu piatich optických kamier s dlhým dosahom a tiež dvomi modulmi pre spracovanie informácií. Toto príslušenstvo sa dá namontovať na dron s vrtuľami, ako aj na dron s pevnými krídlami.

V spolupráci so systémami autopilota tretích strán je doplnková technológia Casia 360 údajne schopná detegovať ďalšie lietadlá vo všetkých smeroch. Na ich klasifikáciu a analýzu faktorov, ako je ich umiestnenie, rýchlosť letu a smerovanie, používa algoritmy počítačového videnia. Ak sa zistí, že bezprostredne hrozí zrážka, systém na diaľku upozorní ľudského operátora a spustí systém autopilota v drone tak, aby autonómne prijal únikové opatrenia pre zabránenie stretu.

Celé riešenie váži 2 152 gramov, ako je umiestnené vo voliteľnom kryte, alebo 1 904 graniv, ak je namontované v stave, v akom je. Počiatočná vyrobená várka príslušenstva Casia 360 sa už vypredala, no záujemcovia môžu na stránkach výrobcu zadať objednávky za ceny podľa vybranej zostavy.

Doplnková technológia počítačového videnia pre drony Casia 360.