Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mobilná nabíjačka pre nabíjanie vozového parku elektromobilov

Mobilná nabíjačka pre nabíjanie vozového parku elektromobilov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina vodičov elektromobilov si dáva veľký pozor na zostávajúci dojazd, aby sa ubezpečili, že počas sa im počas jazdy nevybije batéria. Ak sa to však nebodaj stane, nemajú možnosť len tak prísť k najbližšej stanici a doplniť energiu, ako je to v prípade benzínových či dieselových vozidiel. Pomôcť by však mohli mobilné nabíjačky elektromobilov. Najnovšie takéto riešenie pochádza od spoločnosti Lightning Systems.

Systém Lightning Mobile je určený skôr pre prevádzkovateľov komerčného a vládneho vozového parku než pre bežných majiteľov elektromobilov. Bol navrhnutý tak, aby sa dal namontovať do elektrickej dodávky Transit 350HD spoločnosti Lightning Systems. Dá sa však aj nainštalovať na príves alebo namontovať do akéhokoľvek vozidla, ktoré má vyhovujúci priestor pre uloženie systému.

Podľa spoločnosti Lightning Systems bude mať z takéhoto typu mobilného nabíjania úžitok každý vozový park s elektrickými úžitkovými vozidlami. Hoci prevádzkovatelia plánujú rozvrhy jázd elektrických vozidiel tak, aby zahŕňali aj ich nabíjanie v depe, vždy existuje šanca, že vozidlo bude potrebovať dobiť batériu na inom mieste alebo na trase. Často je tiež potrebné rýchle nabíjanie jednosmerným prúdom v miestach alebo časoch, ktoré už nemusia byť povolené. Systém mobilného nabíjania Lightning Mobile však spĺňa všetky tieto potreby.

Systém mobilného nabíjania Lightning Mobile.

Dodáva sa so 192 kWh kvapalinou chladeným batériovým úložiskom jednosmerného prúdu a sám je nabíjaný pomocou štandardnej nabíjačky. Systém môže slúžiť ako druh cestnej záchrannej služby pre nabitie uviaznutých vozidiel alebo ako mobilná batéria, ktorá udržiava elektrické nákladné vozidlá, dodávky a autobusy v pohybe. Môže ponúknuť až 80 kW rýchleho nabíjania jednosmerným prúdom (úroveň 3) pre elektrické vozidlá na cestách. Dá sa voliteľne dodať aj nabíjanie pomocou striedavého prúdu (úroveň 2) až do 19,2 kW.

Spoločnosť Lightning Systems plánuje v blízkej budúcnosti spustiť prenájom a lízing systému Lightning Mobile pre prevádzkovateľov vozových parkov s elektrickými vozidlami.

Systém mobilného nabíjania Lightning Mobile.