Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inovovaná generácia biznis notebookov ThinkPad pre rok 2018

Inovovaná generácia biznis notebookov ThinkPad pre rok 2018
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Lenovo dnes v Bratislave predstavila vynovenú radu svojich notebookov ThinkPad pre rok 2018. Notebooky Lenovo ThinkPad si počas 25 ročnej existencie vydobyli neotrasiteľnú pozíciu v segmente biznis notebookov a v tomto trende chcú pokračovať aj v tomto roku. Vynovená rada týchto už legendárnych notebookov je ešte rýchlejšia, ľahšia, odolnejšia a vydrží pracovať dlhšie aj pri plnom nasadení. Okrem toho výrobca pridal niekoľko inovácií.

Rodina notebookov a konvertibilných zariadení Lenovo ThinkPad pre rok 2018 je vybavená najnovšou 8. generáciou procesorov Intel Core. Patria sem základné modely E580 a E480, doplnené o strednú triedu modelov L580, L480, L380 a konvertibilné L380 YOGA. Ďalej nasledujú vyššie modely T580, T480, X280, konvertibilné X380 YOGA a celú rodinu zariadení ThinkPad pre rok 2018 uzatvárajú vlajkové lode X1 Carbon, X1 YOGA, ktoré dopĺňa ešte model T480s.

Notebooky ThinkPad si prešli dizajnovou úpravou, vďaka čomu sú ešte o niečo ľahšie a odolnejšie ako predchádzajúca generácia. Vývojárom z Lenovo sa tiež podarilo zúžiť rámiky okolo displeja a nové notebooky sa vyznačujú tým, že majú zadnú stranu obrazovky vyrobenú z kvalitného hliníka. Novinkou je aj elegantné celo strieborné prevedenie, ktoré popri klasickej čiernej farbe osviežuje notebooky ThinkPad.

Nová generácia notebookov Lenovo ThinkPad sa môže pochváliť aj niekoľkými zaujímavými inováciami.

ThinkShutter – jednoduché zabezpečenie kamery

 

Množstvo používateľov má obavy, že môžu byť sledovaní prostredníctvom „nečinnej“ webovej kamery a tak nie je nič nezvyčajné, že sa snažia objektív kamery prekryť rôznymi „vylepšovákmi“ v podobe lepiacich papierikov a podobne. V spoločnosti Lenovo však vyvinuli jednoduché a efektívne riešenie tohto problému. Celý horný rámček webovej kamery je pri nových modeloch zasúvateľný pomocou záslepky. Nový dizajn získala samotná kamera a mikrofón, aby bola zabezpečená rovnaká kvalita a odolnosť ako pri predchádzajúcich modeloch.

Moderné dokovanie

 

Keďže sú zariadenia ThinkPad používané najmä v biznis prostredí, dokovacie stanice sú stále častým a obľúbeným spôsobom ich ukotvenia a používania. Preto Lenovo pre vybrané modely vytvorilo nové dokovanie s modernou konektivitou. Vďaka flexibilnému a nivalačnému mechanizmu, ktorý podporuje viacero druhov zariadení, sa dá notebook pripojiť v rôznych uhloch ukotvenia. Dokovací systém je tak tenší a ukotvenie je rovnaké pri všetkých nových zariadeniach.

Žiarivý displej s podporou HDR

 

Zariadenia ThinkPad sa môžu pochváliť novým displejom so svietivosťou až 500 nitov, vďaka čomu je obsah čitateľný aj na priamom slnku. A to pri zachovaní rovnakej výdrže batérie ako pri starších 300 nitových modeloch. Displeje navyše podporujú štandardy Dolby Vision HDR a 100 percent farebnej škály AdobeRGB. Vďaka tomu získa používateľ široký rozsah verných farieb a prirodzenejšie prechody pri svetlých a tmavých scénach. Nový ThinkPad si tak okrem manažérov užijú aj filmoví tvorcovia a profesionálni grafici.

Konektivita budúcnosti

 

Rýchle porty a okamžitá prepojiteľnosť zariadení sú kľúčovými vlastnosťami každého pracovného notebooku. Pri nových zariadeniach ThinkPad sa preto výrobca rozhodol pre plnú implementáciu technológie USB-C. Vďaka tomuto konektoru tak používatelia môžu prenášať dáta, pripájať sa cez Display Port, ale aj nabíjať periférne a samotné zariadenie. Podpora portov HDMI a USB-A však zostáva zachovaná a pri vybraných modeloch nájdeme aj super rýchly port Thunderbolt 3.

Nová dotyková technológia ON-CELL TOUCH

 

Doteraz boli dotykové displeje pokryté aj vrstvou skla. Tieto zariadenia tak boli hrubšie a ťažšie, než notebooky so štandardným displejom. Vďaka technológii ON-CELL TOUCH možno používať dotykovú funkciu bez prekrytia sklom, takže notebooky s dotykovým displejom budú mať rovnakú hmotnosť a hrúbku ako zariadenia s klasickým displejom.

Klávesnica, ktorá splynie s telom

 

Vývojári pre model X1 YOGA vytvorili inovovanú klávesnicu, ktorá pri preklápaní displeja zapustí všetky klávesy do najnižšej polohy. V režime tablet tak na zadnej strane vznikne rovná plocha, z ktorej nebudú vystupovať žiadne klávesy. Výhodou je aj zamedzenie kontaktu pri zatvorenom notebooku, kde klávesy vďaka nižšej polohe neprichádzajú do kontaktu s displejom. Klávesnica je navyše odolná proti poliatiu vodou a testovaná na 30 000 otváracích cyklov.

(Zdroj: Tlačová konferencia, tlačová správa Lenovo)