Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové pracovné notebooky Lenovo prinášajú obrovský mobilný výkon

Nové pracovné notebooky Lenovo prinášajú obrovský mobilný výkon
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo predstavila dva nové prírastky do svojho portfólia výkonných mobilných pracovných staníc a notebookov. Zatiaľ najtenšia, najľahšia a najvýkonnejšia pracovná stanica Lenovo ThinkPad P1, prináša kombináciu spoľahlivosti a tradičného dizajnu. K týmto notebookom potom pribudol model ThinkPad X1 Extreme, doposiaľ najvýkonnejšie zariadenie vo svojej kategórií.

Profesionálny ThinkPad X1 Extreme

 

Pokiaľ pre svoju prácu potrebujete tenký, ľahký a pritom odolný a výkonný notebook, bude pre vás ThinkPad X1 Extreme ideálnou voľbou. Kombinácia hliníka, sklenných a karbónových vlákien použitých pri výrobe šasi, dodáva notebooku maximálnu odolnosť pred mechanickým poškodením. S najnovšími procesormi Intel Core s podporou až Core i9, diskrétnou grafickou kartou NVIDIA GeForce 1050 Ti maxQ a 64 GB RAM vás tak nikdy nenechá v štichu.

Používatelia ocenia veľkú integrovanú batériu s výdržou až 15 hodín na jedno nabitie. Vďaka technológií Rapid Charge je naviac možné získať 80 % kapacity batérie pre ďalšiu prácu už po jednej hodine nabíjania. Dôležitou súčasťou ThinkPad X1 Extreme sú prvky pre zabezpečenie všetkých vašich dát. Či už sa jedná o dva rýchle M.2 SSD disky s možnosťou zrkadlenia, o čítačku odtlačkov prstov, o čip dTPM 2.0, ktorý pomáha šifrovať vaše dáta, alebo fyzický kryt webkamery proti všetkým nepozvaným hosťom.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Výkonná stanica ThinkPad P1

 

Dostatočný výkon aj pre tie najnáročnějšie grafické programy vám poskytne mobilná pracovná stanica Lenovo ThinkPad P1. Tá je vybavená až po ôsmu generáciu procesorov Intel Xeon a Intel Core s možnosťou pretaktovania až na 4,4 GHz. Pridajte k tomu 64 GB operačnej pamäťe, certifikáciu pre ISV aplikácie a grafickou kartu až po NVIDIA Quadro P2000 a máte stroj, ktorý pri práci nič nezastaví.

Vybavenie tohoto modelu však nie je na úkor veľkosti a váhy – ThinkPad P1 váži iba 1,7 kg a jeho hrúbka nepresahuje 18 milimetrov. Jedná sa tak o najtenšiu pracovnú stanicu Lenovo. Profesionálny výkon podporuje aj perfektné zobrazenie. ThinkPad P1 disponuje dotykovým 15,6 - palcovým IPS displejom s rozlíšením až 4K, 100% pokrytím farebného gamutu Adobe a jasom až 400 nitov.

Samotný výkon ThinkPadu P1 zaisťuje charakteristické čierne prevedenie, sklenený touchpad a legendárna ThinkPad klávesnica. Pracovná stanica by stratila na svojej kompatibilnosti, pokiaľ by k nej používatelia museli nosiť neskladný zdroj. Preto je u tohto modelu dôraz na adaptér, ktorý je o 35% menší a ľahší ako u predchádzajúcich modelov.

Cena a dostupnosť

 

Mobilná pracovná stanica ThinkPad P1 je na našom trhu dostupná za cenu začínajúcu na 2 499 Eur s DPH.

Výkonný notebook ThinkPad X1 Extreme je k dispozícií tiež za cenu od 2 499 Eur s DPH.

Lenovo ThinkPad P1

Lenovo ThinkPad P1

(Zdroj: Tlačová správa Lenovo)