Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Acer ConceptD 7 Ezel: Menší konvertibilný notebook pre kreatívnych tvorcov

Acer ConceptD 7 Ezel: Menší konvertibilný notebook pre kreatívnych tvorcov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Acer predstavila menšiu verziu svojho 17,3 palcového konvertibilného notebooku ConceptD 9, zameraného na kreatívnych tvorcov. Nový model ConceptD 7 Ezel je vybavený menším 15,6 palcovým 4K displejom, ktorý sa dá otočiť až do piatich rôznych konfigurácií. Okrem toho bol predstavený aj minimalistický stolný počítač ConceptD 700.

Dizajn sklopného displeja má potenciál pri tvorivých úlohách, pretože umožní tvorcom prostredníctvom priloženého pera Wacom EMR používať notebook skôr ako kresliaci tablet. Spoločnosť Acer navyše zdôrazňuje, že displej nového konvertibilného notebooku ConceptD 7 Ezel podporuje širokú škálu farieb (až 100 percent Adobe RGB, s presnosťou farieb Delta E <2), takže je ako stvorený pre kreatívny prácu. Displej má maximálny jas 400 nitov a je potiahnutý antireflexnou vrstvou.

Konvertibilný notebook Acer ConceptD 7 Ezel.

Konvertibilný notebook Acer ConceptD 7 Ezel má také hardvérové špecifikácie, ktoré by ste skôr očakávali od herného stroja, no aj kreatívna práca si vyžaduje maximálny výkon. Dodáva sa s procesorom Intel 10. generácie radu H, spolu s 32 GB operačnej pamäte RAM a s 2 TB SSD úložiskom. K dispozícii je tiež verzia Pro s procesormi Intel Xeon. Obe verzie sú vybavené dedikovanou grafickou kartou od spoločnosti Nvidia (v prípade modelu Pro je to Quadro RTX), spolu s programom RTX Studio spoločnosti Nvidia, ktorý zahŕňa ovládače určené pre zvýšenie výkonu kreatívneho softvéru. K dispozícii sú dva porty Thunderbolt 3, slot pre SD kartu, DisplayPort 1.4 a port HDMI 2.0.

Konvertibilný notebook Acer ConceptD 7 Ezel.

Okrem nového konvertibilného notebooku oznámila spoločnosť Acer aj nový stolný počítač, ktorý je tiež zameraný na tvorcov. Model s označením ConceptD 700 sa dá maximálne nakonfigurovať až s procesorom Intel Xeon E, dedikovanou grafickou kartou Nvidia Quadro RTX 4000 a s až 64 GB operačnej pamäte RAM. Skrinka má zaujímavý dizajn s horným panelom v drevenom prevedení, ktorá má vstavanú bezdrôtovú nabíjaciu podložku.

Konvertibilný notebook Acer ConceptD 7 Ezel.

Vzhľadom na profesionálne zameranie nie sú vyššie ceny až tak prekvapivé. Cena za konvertibilný notebook Acer ConceptD 7 Ezel sa začína od 2 499 EUR, zatiaľ čo model Pro sa bude predávať od 2 999 EUR. Dostupnosť ešte bude oznámená. Stolný počítač Acer ConceptD 700 bude dostupný od marca za cenu od 1 699 EUR, v závislosti od zvolenej konfigurácie.

tolný počítač Acer ConceptD 700.