Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Notebook HP Elite Dragonfly získal 5G modem a sledovač Tile

Notebook HP Elite Dragonfly získal 5G modem a sledovač Tile
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prvá generácia HP Elite Dragonfly sa ukázala byť ako prekvapivo pôsobivý biznis notebook a tak netrvalo dlho, kým spoločnosť HP Inc. oznámila aktualizovanú verziu Elite Dragonfly G2. Tá sa môže pochváliť lepšími procesormi, väčším úložným priestorom a dvomi novinkami: 5G modemom a vôbec prvým zabudovaným sledovačom v notebooku.

Zvonku vyzerá nový notebook HP Elite Dragonfly G2 prakticky rovnako ako jeho predchodca, čo je dobre, keďže pôvodný model vyzerá štýlovo. Väčšina aktualizácií sa teda do značnej miery týka porovnávania technických údajov s ostatnými modernými notebookmi s operačný systémom Windows. Spoločnosť HP Inc. pridala najnovšie procesory Intel Core 10. generácie , vrátane šesťjadrovej verzie (pôvodný model Dragonfly mal procesory Intel Core 8. generácie). K dispozícii sú aj nové možnosti úložného priestoru s kapacitou 1 TB a 2 TB pre tých, ktorí potrebujú viac miesta na dáta.

Notebook HP Elite Dragonfly G2.

Najzaujímavejšie sú však dve ďalšie voliteľné možnosti konfigurácie. Po prvé je to modem Qualcomm X55 LTE + 5G, ktorý pridá podporu bezdrôtového štandardu nasledujúcej generácie (v porovnaní s voliteľnou podporou LTE v minuloročnom modely). Ďalším doplnkom je voliteľný integrovaný sledovač od spoločnosti Tile. Tá sa roky zaoberá vývojom Bluetooth sledovačov, ktoré dokážu sledovať aj notebooky, no doteraz bolo potrebné sledovať fyzicky prilepiť na veko notebooku.

Notebook HP Elite Dragonfly G2.

HP Elite Dragonfly G2 je však prvým notebookom, ktorý prináša sledovaciu technológiu zabudovanú priamo vo svojom tele. Tá umožní používateľovi sledovať svoj notebook podobne ako každé iné zariadenie pomocou sledovača Tile, no bez obáv, žeby sa oddelil od hardvéru. Notebook sa dá sledovať tak dlho, ako dlho vydrží jeho batéria.

Nanešťastie rovnako ako jeho predchodca, aj nový notebook HP Elite Dragonfly G2 sa predáva iba ako biznis zariadenie, takže nie je tak ľahko dostupný pre bežných spotrebiteľov. Zatiaľ nebola oznámená jeho cena a ani dátum vydania.

Notebook HP Elite Dragonfly G2.