Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MSI sa zameriava aj na firemné notebooky pre prácu na diaľku

MSI sa zameriava aj na firemné notebooky pre prácu na diaľku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť MSI je známa predovšetkým svojimi hernými notebookmi, no teraz predstavuje nový produktový rad pre profesionálov, ktorí často pracujú na diaľku. Patria sem série notebookov MSI Summit E a Summit B (každá vo variantoch so 14 a 15-palcovým displejom), spolu s 13-palcovým konvertibilným notebookom E13 Flip.

Výrobca zatiaľ neprezradil informácie o cene a dostupnosti nového modelového radu notebookov Summit, no určite vyzerajú ako prémiové modely. Majú štýlové hliníkové telo a okolo displeja sú tenké rámiky. Okrem toho by mali aj niečo vydržať. Spoločnosť MSI to nazýva ako „odolnosť na vojenskej úrovni“. Obe nové série majú aj niektoré ďalšie pekné vlastnosti. Veľkou novinkou je, že sú poháňané novými procesormi Intel „Tiger Lake“ 11. generácie a podporujú tiež nový štandard Thunderbolt 4.

Zdá sa, že séria notebookov Summit E je zameraná viac na tvorivú prácu. Modely obsahujú samostatnú grafickú kartu, až po Nvidia GeForce GTX 1650Ti s dizajnom Max-Q. Spoločnosť MSI tvrdí, že majú tiež funkciu „potlačenia ruchov umelou inteligenciou“, ktorá počas videohovorov „zastrie“ zvuky z pozadia. Okrem nedotykového displeja s rozlíšením 1080p si séria notebookov E prináša i dve dotykové varianty. Jeden pokrýva farebnú škálu 72 percent NTSC, zatiaľ čo druhý dosahuje až 100 percentnú farebnú škálu Adobe RGB.

Spoločnosť MSI predstavila nové série firemných notebookov MSI Summit E a Summit B.

Oba modely majú po dva porty Thunderbolt 4, čítačku kariet microSD a štandardný konektor pre slúchadlá. Model E15 má dva porty USB-A 3.2 Gen 2 a port HDMI, zatiaľ čo model E14 má len jeden port USB-A 2.0. Podporovať budú podporovať rozpoznávanie tváre a autentifikáciu odtlačkov prstov pre rýchle prihlásenie sa do operačného systému, rovnako ako aj bezpečnostné čipy TPM 2.0.

Séria Summit B poskytuje údajne viac ako 10 hodinovú výdrž batérie. Na výber je medzi displejom s rozlíšením 1080p, ktorý pokrýva „takmer 100 percent“ farebnej škály sRGB, alebo displejom nižšej triedy, ktorý podporuje 45 percent farebnej škály NTSC. Oba modely majú jeden port Thunderbolt 4, dva porty USB-A 3.2 Gen 1, port HDMI, čítačku kariet microSD a 3,5 mm konektor pre slúchadlá.

Súčasťou série Summit je aj konvertibilný notebook E13 Flip s 360-stupňovým otočným závesom. Ten by mal byť k dispozícii do konca roka 2020, no chýbajú ďalšie podrobnejšie informácie.

Spoločnosť MSI predstavila nové série firemných notebookov MSI Summit E a Summit B.

Spoločnosť MSI navyše pridala do svojich modelových radov notebookov Prestige a Modern, ktoré sú určené najmä pre tvorcov obsahu, nové „elegantné, moderné farby“. Tieto modely tiež získali procesory Intel Core 11. generácie. Výrobca tiež ohlásil model Prestige 14 Evo, ktorý je jedným z prvých notebookov, ktoré majú certifikát z nového programu Intel Evo. Značka Evo má zaručiť, že mobilné stroje majú rýchle časy prebudenia z hibernácie a minimálne celodennú výdrž batérie.

Modelový rad notebookov Modern získal nové elegantné farebné prevedenia.