Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší biznis notebook 2v1 od HP má inovatívny vyťahovací displej

Najnovší biznis notebook 2v1 od HP má inovatívny vyťahovací displej
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HP uviedla počas úplne digitálneho veľtrhu CES 2021 nový konvertibilný notebook 2v1, ktorý v sebe kombinuje prvky notebooku, tabletu a smartfónu do jediného zariadenia s procesorom Snapdragon. Model Elite Folio sa pritom vyznačuje inovatívnym vyťahovacím displejom a tiež sľubuje dlhú výdrž batérie a voliteľné pripojenie 5G.

Konvertibilný notebook HP Elite Folio pokračuje v dizajne modelu HP Spectre Folio, kde môžu používatelia prechádzať z véčkového režimu do režimu stanu. Namiesto preklopenia veka okolo 360-stupňového pántu, ako je to v prípade iných konvertibilných notebookov, však používateľ potiahne displej dopredu, zastaví ho tesne pred trackpadom a zablokuje klávesnicu. Môže tiež prejsť do režimu podobnému tabletu, kde obidva trackpady a klávesnica sú skryté.

Konvertibilný notebook HP Elite Folio.

Vyťahovací displej má uhlopriečku 13,5-palca. Má rozlíšenie WUXGA 1 920 x 1 280 a jeho pomer strán je 3 : 2. Pomer obrazovky k telu notebooku je 88,3 percenta, pričom displej je chránený odolným sklom Corning Gorilla Glass 5. Na skicovanie alebo vytváranie poznámok na displeji poslúži priložené dotykové pero, ktoré sa ukladá a nabíja v hornej časti oblasti klávesnice.

Konvertibilný notebook HP Elite Folio.

Vo vnútri notebooku sa nachádza procesorová platforma Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 5G Compute s taktovacou frekvenciou až 3,15 GHz. Dizajn bez aktívnych ventilátorov zabezpečí tichý chod. K dispozícii je až 16 GB operačnej pamäte RAM a až 512 GB úložisko typu SSD. O konektivitu sa postarajú dva porty USB-C, kombinovaný 3,5 mm audio konektor pre slúchadlá a mikrofón, slot pre nano-SIM a samozrejme aj bezdrôtové technológie Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 6. Navyše je tu aj modem Snapdragon 5G pre pripojenie k najmodernejšej mobilnej sieti. Spoločnosť HP tvrdí, že batéria zvládne až 24,5 hodiny prehrávania videa na jedno nabitie.

Konvertibilný notebook HP Elite Folio.

Telo tohto konvertibilného notebooku je z 90-tich percent vyrobené z recyklovaného horčíka. Notebook je dodávaný v koženej povrchovej úprave, v prevedení vegánskej kože alebo z polyvinylu. Kryty reproduktorov obsahujú plasty recyklované z oceánov.

Notebook Elite Folio s rozmermi 298,6 x 229,6 x 15,95 milimetrov bude dostupný od budúceho mesiaca. Ceny za jednotlivé konfigurácie zatiaľ neboli zverejnené.

Konvertibilný notebook HP Elite Folio.