Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

FiFish V6 Expert vylepšuje už vylepšený podvodný dron

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 2. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V roku 2020 bol predstavený podvodný dron FiFish V6, ktorý bol nástupcom staršieho modelu FiFish V3. Teraz sa čínski vývojári zo spoločnosti Qysea rozhodli vylepšiť samotný model V6 a prichádzajú s novým a ešte lepším podvodným dronom FiFish V6 Expert.

Model V6 Expert pritom zdieľa mnohé zo svojich kľúčových funkcií so základnou verziou V6. Patrí medzi ne šesť trysiek pre 360-stupňové manévrovanie všetkými smermi, schopnosť ponoru do hĺbky až 100 metrov, maximálna rýchlosť vpred 1,5 metra za sekundu a schopnosť nakrúcania videa v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. S osvetlením scény pritom pomáhajú dva LED reflektory.

Podvodný dron FiFish V6 Expert.

V prípade podvodného drona FiFish V6 Expert však reflektory vyžarujú svetlo s kombinovanou intenzitou 6 000 lúmenov, na rozdiel od 4 000 lúmenov v modeli V6. Navyše, zatiaľ čo videozáznamy a statické fotografie je potrebné stiahnuť z internej pamäte V6-tky, model Expert zaznamenáva zábery na rýchlo vymeniteľnú a prenosnú SD kartu s kapacitou 128GB.

Podvodný dron FiFish V6 Expert.

Expert je tiež vybavený odolnejším telom pre ešte lepšiu ochranu pred vniknutím piesku a koróziou slanou vodou. Jeho lítiová batéria má vyššiu kapacitou 156 Wh, v porovnaní s 97 Wh v prípade V6-tky. Batéria údajne vydrží až päť hodín prevádzky na jedno nabitie. Podvodný dron je tiež kompatibilný s voliteľným pobrežným napájacím zdrojom, ktorý ho napája cez jeho elektrické káblové vedenie.

Podvodný dron FiFish V6 Expert.

Fifish V6 Expert sa môže navyše pochváliť aj rozhraním na montáž rôznych voliteľných nástrojov. Patria sem veci ako sú uchopovacie ramená, detektor kovov, sonarový modul, nástroje na odber vzoriek vody, mini okružná píla, či laserový merač vzdialenosti a laserový merač na meranie veľkosti objektov pod vodou.

Nový podvodný dron FiFish V6 Expert je teraz k dispozícii na webovej stránke výrobcu za cenu 2 999 dolárov.

Podvodný dron FiFish V6 Expert.