Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DJI vstupuje do oblasti vlogovania so systémom klopových mikrofónov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 4. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca dronov DJI oznámil svoj prvý špecializovaný systém na nahrávanie zvuku s názvom DJI Mic. Prenosná súprava sa dodáva s dvoma mikrofónovými vysielačmi, bezdrôtovým prijímačom a nabíjacím puzdrom a je ideálna na „nakrúcanie vlogov, rozhovorov alebo akéhokoľvek druhu tvorby obsahu, ktorý si vyžaduje vysokokvalitný zvuk“.

Systém DJI Mic sa skladá z kompaktného nabíjacieho puzdra, dvoch bezdrôtových vysielačov so zabudovanými mikrofónmi a prijímača. Ten je okrem iného vybavený rozhraním s dotykovou obrazovkou na jednoduchý výber kanála a úpravu vstupných / výstupných nastavení.

Systém pripínateľných mikrofónov DJI Mic.

Každý mikrofón vysielača s klipom alebo magnetickou montážou váži len 30 gramov, zachytáva zvuk vo formáte WAV s rozlíšením 24 bitov / 48 kHz a dodáva sa s 8 GB internej pamäte. Systém umožňuje súčasné dvojkanálové nahrávanie, takže jeden mikrofón môže byť pripojený napríklad k používateľovi a druhý k osobe, s ktorou sa robí rozhovor. Podporuje tiež variabilné ovládanie zosilnenia a nastavenie vstupnej / výstupnej citlivosti.

Prijímač sa medzitým pripája k vlogovaciemu smartfónu, notebooku s webkamerou alebo ku kamere na zachytávanie akcie prostredníctvom dodaných adaptérov USB-C alebo Lightning alebo 3,5 mm audio kábla. Zostava je kompatibilná aj s hardvérom DJI OM 5 a Action 2.

Systém pripínateľných mikrofónov DJI Mic.

Mikrofóny vysielača a prijímača sú predvolene automaticky spárované, ale po vložení do nabíjacieho puzdra sa znova spoja. Používatelia s mikrofónmi sa môžu od prijímača vzdialiť až na vzdialenosť 250 metrov, predtým, ako hrozí strata šifrovaného bezdrôtového signálu. Systém sa dodáva s dvoma kožušinovými nástavcami, ktoré pomáhajú znížiť hluk vetra. K dispozícii je samostatná záložná zvuková stopa nahraná pri nižšej hlasitosti ako bezpečnostné opatrenie.

Systém pripínateľných mikrofónov DJI Mic.

Každý z mikrofónových vysielačov poskytne 5,5 hodiny výdrže batérie na jedno nabitie a prijímač má výdrž 5 hodín, kým ich treba vrátiť do nabíjacieho puzdra na doplnenie energie. Celkovo je pritom možné používať mikrofón bez kábla po dobu až 15 hodín, kým bude potrebné pripojiť samotné nabíjacie puzdro do elektrickej zásuvky.

Systém pripínateľných mikrofónov DJI Mic sa už predáva za cenu 329 euro.

Systém pripínateľných mikrofónov DJI Mic.