Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DeepFrame One vás vtiahne do rozšírenej reality vo veľkom štýle

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre zobrazenie rozšírenej reality sú zvyčajne potrebné náhlavné súpravy, no spoločnosť Realfiction na výstave CES 2018 predstavila vlastné riešenie v podobe obrovskej obrazovky DeepFrame One, ktorá vás vtiahne do rozšírenej reality bez toho, aby ste museli nosiť niečo na hlave. Virtuálne objekty sa objavia pred očami, akoby skutočne boli v miestnosti.

DeepFrame One má veľkosť uhlopriečky 64 palcov a v prvom rade potrebuje iný samostatný displej na premietanie obrazu. Zariadenie by si mohlo nájsť miesto v múzeách, obchodoch a iných miestach, na ktorých by si ľudia mohli pozrieť šou v rozšírenej realite.

Ide o prvú komerčnú maloobchodnú verziu technológie DeepFrame, ktorú vyvinula spoločnosť Realfiction. Súčasne so zavedením zariadenia DeepFrame One zavádza spoločnosť nástroje, ktoré každému záujemcovi o kúpu displeja uľahčia tvorbu obsahu pre rozšírenú realitu. Pochopiteľne z patentových dôvodov nie sú známe metódy fungovania technológie, no obrazovka používa odrazy a zväčšenia. V samotnej obrazovke nie je žiadna elektronika, tá sa nachádza len v boxe, ktorý sa používa na premietanie pohyblivých obrazov.

Obrazovka DeepFrame One od spoločnosti Realfiction dokáže zobraziť rozšírenú realitu vo veľkých rozmeroch.

Technológia sa môže pritom použiť pre vytvorenie scén v rozšírenej realite, ktoré sa môžu rozprestierať na kilometre. Múzeum by napríklad mohlo ukazovať pohybujúcich sa dinosaurov v miestnosti, autosalón môže DeepFrame One využiť pre trojrozmernú ilúziu vozidla, ktoré sa dá prispôsobiť priamo pred očami potenciálneho zákazníka.

Obrazovka DeepFrame One od spoločnosti Realfiction dokáže zobraziť rozšírenú realitu vo veľkých rozmeroch.

Obrazovka DeepFrame One pre rozšírenú realitu bola prezentovaná na výstave CES 2018, čo znamená, že zatiaľ nie je v predaji. Spoločnosť Realfiction hovorí, že cena by sa mala pohybovať okolo 50 000 až 60 000 dolárov, čo je dosť vysoká suma, ktorú si zrejme nebude môcť dovoliť zaplatiť hocikto.

Obrazovka DeepFrame One od spoločnosti Realfiction dokáže zobraziť rozšírenú realitu vo veľkých rozmeroch.