Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S okuliarmi Vuzix máte všetky dôležité informácie vždy pred očami

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
21. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Napriek lákavému využitiu tejto technológie na vylepšenie si známok v škole, sa spoločnosť Vuzix rozhodla ísť inou cestou, a to pomáhať profesionálom. Okuliare Vuzix Blade totižto dokážu sprostredkovať dôležité profesijné informácie priamo počas práce.

Tak napríklad lekár si vie prezrieť záznam bez toho, aby odchádzal od pacienta, ale aj opravári, či elektronici určite nájdu využitie v takto získanej informácii. Okuliare sú po hardvérovej stránke „nadupané“ skoro ako smartfón strednej triedy. Osemjadrový procesor ARM, ktorý spolupracuje s operačným systémom Android a dokonca aj kameru má osem megapixlovú.

OKuliare Vuzix Blade dokážu zobraziť dôležité informácie priamo pred oči pracovníkov.

No líši sa v použitom displeji. Ten je totižto Cobra 2 DLP typu a skombinovaný je s displejom Vibrant. Konektivitu sprostredkúva microUSB slot a možnosť zasunúť mikcoSD kartu. Z bezdrôtových riešení sú tu starí známi kamaráti Wi-Fi a Bluetooth. Dizajn je trochu ťažkopádny a pripomína trochu okuliare na 3D kino. Keďže však ide o okuliare hlavne pre profesionálov, tak je jasné že sa stavilo aj na odolnosť.

OKuliare Vuzix Blade dokážu zobraziť dôležité informácie priamo pred oči pracovníkov.

Na boku okuliarov je dotyková plocha, ktorá dokonca podporuje ovládanie gestami. V zadnej časti je vibračná plôška ktorá nás má diskrétne informovať napríklad o prichádzajúcom hovore a okuliare majú aj detekciu pohybu a tak dokážu reagovať na otáčanie hlavy. To sa zíde hlavne vtedy, keď má niekto do displeja pustenú navigáciu. Zaujímavosťou je aj možnosť osadiť do okuliarov požadované dioptrie.

OKuliare Vuzix Blade dokážu zobraziť dôležité informácie priamo pred oči pracovníkov.