Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezzrkadlovka Sony α7 III s novým snímačom so zadným osvetlením

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Z dielne japonskej Sony vyšiel nový bezzrkadlový fotoaparát s označením α7 III (Alpha III), ktorý dostal do vienka novú snímač formátu Full Frame so zadným osvetlením. Vývojári v tomto modeli vylepšili schopnosti automatického ostrenia, ako aj výdrž batérie na jedno nabitie.

Model α7 III je vybavený snímačom Exmor R CMOS s rozlíšením 24,2 megapixlov vo formáte Full Frame (35,6 x 23,8 mm) so zadným osvetlením, ktorý spolupracuje s aktualizovaným obrazovým procesorom Bionz X. Vďaka tejto kombinácii zvláda fotoaparát snímať v štandardnej citlivosti ISO od 100 do 51 200, ktorá sa dá rozšíriť na hodnotu ISO od 50 až do 204 800. Alpha7 III sníma až 10 snímok za sekundu v kontinuálnom režime s automatickým ostrením až do 177 záberov vo formáte JPEG, alebo 89 komprimovaných RAW či 40 nekomprimovaných RAW záberov.

Bezzrkadlový fotoaparát Sony α7 III s 24,2 megapixlovým CMOS snímačom Exmor R vo formáte Full Frame so zadným osvetlením.

Hybridný systém automatického ostrenia prináša až 693 fázových detekčných bodov, ktoré pokryjú celkovo 93 percent plochy záberu, spolu so 425 bodmi pre kontrastnú detekciu. Zaostrené body sa dajú rýchlo posúvať prostredníctvom pridaného ovládača a fotoaparát je tiež vybavený systémom automatického ostrenia Eye AF, ktorý nájde a zaostrí na oko subjektu aj vtedy, keď sa fotoaparát alebo subjekt pohybuje.

Fotoaparát je ďalej vybavený 5-osovou stabilizáciou obrazu, funkciou proti blikaniu umelého osvetlenia. Fotografie dokáže ukladať aj vo formáte 14-bitových RAW súborov a kameramanov poteší možnosť nahrávania videozáznamov v kvalite 4K (3,840 x 2,160 HDR). K dispozícii je aj režim pre spomalené videá v rozlíšení Full HD pri rýchlosti 120 snímok za sekundu so zapnutým systémom pre automatické ostrenie.

Bezzrkadlový fotoaparát Sony α7 III s 24,2 megapixlovým CMOS snímačom Exmor R vo formáte Full Frame so zadným osvetlením.

Okrem toho tu nájdeme dvojicu slotov pre SD karty, jeden USB-C port, bezdrôtovú prenosovú technológiu Wi-Fi, zadný výklopný 3 palcový LCD displej či OLED elektronický hľadáčik s rozlíšením 2,3 miliónov bodov. Batéria by na jedno nabitie mala poskytnúť výdrž až 710 snímok, čo je veľmi slušná hodnota.

Bezzrkadlový fotoaparát Sony α7 III bude k dispozícii od apríla za cenu 2 000 dolárov za telo, alebo za 2 200 dolárov spolu s objektívom FE 28-70 mm F3.5-5.6.

Bezzrkadlový fotoaparát Sony α7 III s 24,2 megapixlovým CMOS snímačom Exmor R vo formáte Full Frame so zadným osvetlením.