Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľné zariadenie, ktoré varuje pracovníka, že riskuje poranenie

Nositeľné zariadenie, ktoré varuje pracovníka, že riskuje poranenie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektoré manuálne práce zahŕňajú množstvo ohýbania, krútenia telom alebo načahovania sa. Človek nie vždy robí tieto pohyby správne a tak môže dôjsť k zraneniam. Nositeľné zariadenie Kinect Reflex je však navrhnuté tak, aby v tomto smere pomáhalo pracovníkom a upozorní ich na nebezpečnú polohu tela.

Zariadenie Kinect Reflex sa nosí na opasku alebo páse nohavíc používateľa a je vybavené inerciálnou meracou jednotkou, ktorá obsahuje akcelerometer a gyroskop. Keď precovník vykonáva svoje každodenné povinnosti v továrni, sklade alebo v inom pracovnom prostredí, zariadenie zisťuje, kedy vykonávajú rizikové činnosti, ako je napríklad zdvíhanie ťažkých predmetov tým, že sa ohnú dozadu, namiesto toho, aby ohli kolená.

Monitorovacie zariadenie Kinect Reflex.

Keď k takémuto nebezpečnému pohybu dôjde, Kinect Reflex na to upozorní nositeľa v reálnom čase prostredníctvom jemného vibrovania a zobrazenia varovania na displeji. Okrem toho na konci každej zmeny posiela zariadenie cez Wi-Fi pripojenie svoje dáta na centrálny počítačový panel, kde si vedúci pracovník vie skontrolovať bezpečnostné zvyky svojich pracovníkov. Počítačový panel navyše ukazuje ako sa rizikové polohy na pracovisku prejavujú pri rôznych úlohách, takže sa dajú podniknúť bezpečnostné kroky v oblastiach, kde rizikové pohyby vnikajú najčastejšie.

Monitorovacie zariadenie Kinect Reflex.

Samotné zariadenie Kinect Reflex je odolné voči vode a nárazu. Na jedno nabitie batérie dokáže pracovať približne 15 hodín. Spolu s detekciou a záznamom rizikových pohybov sa dá použiť aj pre stanovenie cieľov, v rámci ktorých sa zamestnanci snažia každodenne držať pod určitým počtom bezpečnostných upozornení. Vnesie to do monitorovania trocha súťaživosti a zároveň skoršie pomôže so správnymi návykmi.

Pracoviská, ktoré túto technológiu využívajú, platia ročný poplatok vo výške 200 až 400 dolárov, v závislosti od počtu používaných zariadení.

Monitorovacie zariadenie Kinect Reflex.