Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ANYmal C kráča smerom k robotickej priemyselnej inšpekcii

ANYmal C kráča smerom k robotickej priemyselnej inšpekcii
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť ANYbotics predstavila nový model robota ANYmal C, ktorý pre presun namiesto kolies používa štyri nohy, napodobňujúc tak pohyb zvieraťa. Vďaka tomu dokáže prekonať rôzne terénne prekážky. Robot je pritom navrhnutý pre kontrolu priemyselných zariadení, ako sú napríklad paroplynové elektrárne.

Štvornohý robot ANYmal C je schopný sa pohybovať po nerovnom teréne a dokonca zvládne vystúpiť hore a dole po schodoch. Miesta, kde sa robot používa, tak zvyčajne netreba nijakým spôsobom meniť kvôli prístupnosti. Navyše pri prípadnom náraze do neho robot udrží stabilitu a nespadne na zem.

Štvornohý priemyselný robot ANYmal C.

Robotický kontrolór sa dá ovládať prostredníctvom diaľkového ovládacieho panelu, ktorý umožňuje operátorovi ručne na diaľku navigovať robota v oblastiach, ktoré môžu byť pre ľudí nebezpečné. Robot sa dokáže však navigovať aj autonómne. Je k tomu vybavený rôznymi snímačmi, vrátane jednotky LiDAR, optickej a termálnej kamery, senzoru pre snímanie hĺbky priestoru, LED reflektoru a detektoru plynu. Niektoré z týchto technológií sú umiestnené v module, ktorý sa otáča okolo svojej osi o plných 360 stupňov.

Štvornohý priemyselný robot ANYmal C.

Toto nastavenie umožní štvornohému robotovi s váhou 50 kilogramov vidieť, kde sa nachádza v priemyselnom objekte, aby mohol kontrolovať rôzne problémy, ako napríklad únik plynu alebo tepla. Navyše sa vďaka senzorom dokáže počas pohybu vyhýbať nielen statickým prekážkam, ale aj chodiacim pracovníkom. S riadením pohybu, mapovaním v reálnom čase a autonómnou navigáciou pomáhajú robotovi šesťjadrové procesory Intel i7. Robot ANYmal C je odolný proti vode a prachu a môže byť naložený až 10 kilogramami senzorov alebo iného výstroja.

Zabudovaná batéria sa nabije do plnej kapacity za 3 hodiny a poskytne výdrž najmenej dve hodiny používania. Keď kapacita batérie začne klesať pod určitú hranicu, robot automaticky prejde k dokovacej nabíjacej stanici a sám si batériu nabije.

Štvornohý priemyselný robot ANYmal C.