Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dron Anafi USA sníma cez 4K kameru s 32-násobným priblížením

Dron Anafi USA sníma cez 4K kameru s 32-násobným priblížením
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Parrot vydáva dron Anafi USA, ktorý je navrhnutý pre záchranárov, hasičov, pátracie skupiny, bezpečnostné agentúry či pre prieskumné alebo inšpekčné misie a ďalšie. Dron preto získal do výbavy 4K HDR kameru s 32x priblížením a tiež aj FLIR termálnu kameru.

Skladací dron Anafi USA váži len 500 gramov a dá sa rozložiť a vyslať do vzduchu za menej ako 55 sekúnd, čo je dôležité najmä pre záchranné a pátracie zložky. Maximálna vertikálna rýchlosť dronu je 6 m / s , zatiaľ čo dosahuje maximálnu horizontálnu rýchlosť je 14,7 m / s. Batéria poskytne výdrž približne 32 minút letu na jedno nabitie. Výrobca uvádza, že ide pritom o najtichší dron vo svojej triede, s hlučnosťou 79 dB pri výške 50 centimetrov nad zemou.

Profesionálny skladací dron Parrot Anafi USA.

Schopnosť 32-násobného priblíženia je postavená okolo dvvoch 21-megapixelových kamier, ktoré by mali operátorom umožniť sa zamerať na objekty až do vzdialenosti 5 kilometrov. Medzitým môže termálna kamera FLIR BOSON vyhľadávať horúce alebo studené miesta až do vzdialenosti 2 kilometrov. O plynulé zábery sa postará kombinácia stabilizačného závesu a 3-osovej technológie digitálnej stabilizácie.

Dron spĺňa certifikáciu IP53, čo znamená, že môže lietať vo vlhkom počasí a vydrží nárazy vetra rýchlosťou až do 15 metrov za sekundu. Prevádzkovatelia si môžu vytvoriť letový plán a nechať dron lietať autonómne, môžu určiť základňu, kam sa dron vráti po skončení misie, alebo keď má slabo nabitú batériu alebo sa dostane mimo dosah. Operátor môže získať prehľad o polohe dronu prostredníctvom GPS modulu.

Profesionálny skladací dron Parrot Anafi USA.

Spoločnosť Parrot myslela aj na bezpečnosť. Statické fotografie a videá, ktoré sa ukladajú na SD kartu, sú chránené 512-bitovým šifrovaním AES-XTS. Existuje aj funkcia, ktorá zabezpečí to, že uložené dáta sa nedajú prečítať, ak dôjde k strate alebo ku krádeži dronu či pamäťovej karty. Firmvér zabráni neoprávnenej úprave systémového softvéru. O prepojenie medzi dronom a diaľkovým ovládačom sa postará dvojpásmové Wi-Fi 802.11n, zabezpečené pomocou WPA-2.

Nový profesionálny dron Parrot Anafi USA sa bude dať predbežne objednať od 27. júla za cenu 7 000 dolárov. Dostupný by mal byť od augusta.

Profesionálny skladací dron Parrot Anafi USA.