Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vodotesný kryt presunie VR kameru Insta360 do poriadnej hĺbky

Vodotesný kryt presunie VR kameru Insta360 do poriadnej hĺbky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čo sa týka nakrúcania 360-stupňového interaktívneho videa pre virtuálnu realitu, kamera Insta360 Pro 2 sa radí medzi špičku, no nedá sa s ňou ísť pod vodnú hladinu. To sa však čoskoro zmení s vydaním vodotesného krytu Mantis Sub.

Vodotesný kryt Mantis Sub, ktorý navrhla novozélandská startup spoločnosť Mantis, je označovaný ako „prvé podvodné puzdro na svete pre 3D / 360-VR“. Má telo vyrobené z eloxovaného hliníka, na ktorom sú dookola rozmiestnené akrylové kopule pre každý zo šiestich objektívov typu rybieho oka. Kryt obsahuje porty na pripojenie hydrofónu alebo ethernetového kábla pre živé vysielanie.

Vodotesný kryt Mantis Sub pre 360-stupňovú VR kameru Insta360 Pro 2.

Medzi ďalšiu výbavu patria závity pre uchytenie prídavných svetiel, statívu alebo iného príslušenstva; vákuový ventil a kapacitné dotykové tlačidlá na ovládanie kamery pod vodnou hladinou. Ak je používateľ mimo vodu, môže kameru bezdrôtovo ovládať prostredníctvom aplikácie prepojenej cez Bluetooth alebo Wi-Fi. S týmto krytom sa pritom dá dosiahnuť maximálna hĺbka ponoru až 90 metrov.

Vodotesný kryt Mantis Sub pre 360-stupňovú VR kameru Insta360 Pro 2.

Pre situácie, kedy môže dôjsť k postriekaniu kamery na povrchu, vytvorila spoločnosť Mantis aj vode odolný kryt s názvom Spary. Je navrhnutý na použitie pre jachty s hydrofoil krídlom a obsahuje ventilátor, ktorý zabráni prehriatiu uzavretej (no neponorenej) kamery. Kupujúci si môžu vybrať medzi ľahším nylonovým telom alebo telom z odolnejšieho hliníka.

Vode odolný kryt Mantis Spray pre 360-stupňovú VR kameru Insta360 Pro 2.

Kryty Mantis Sub a Spray sú k dispozícii na predbežnú objednávku na stránkach výrobcu. No ako to už pri profesionálnom príslušenstve býva zvykom, nie je to rozhodne lacná záležitosť. Vodotesný kryt Matis Sub stojí 9 999 dolárov, zatiaľ čo kryt Spray stojí až 11 999 dolárov.

Vodotesný kryt Mantis Sub pre 360-stupňovú VR kameru Insta360 Pro 2.