Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Špeciálna edícia diaľkomeru Leica M10-P sa obliekla do kevlaru

Špeciálna edícia diaľkomeru Leica M10-P sa obliekla do kevlaru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pri príležitosti 40-teho výročia fotografickej súťaže Oskar Barnack Award uviedla spoločnosť Leica na trh svoj diaľkomerový fotoaparát M10-P s kevlarovým plášťom a uviedla ho ako model Reporter v limitovanej edícii.

Spoločnosť Leica vymenila koženkovú obal fotoaparátu M10-P z roku 2018 za kevlarovú väzbu. Kevlar sa samozrejme používa pri výrobe balistického oblečenia a špeciálnej edícii diaľkomeru tak dodáva pocit odolnosti a trvanlivosti. Leica hovorí, že je „obzvlášť svižný a pohodlne sa drží“. V priebehu času, pri prirodzenom vystavení UV lúčom, sa pritom čierna obruba postupne zmení na rovnakú farbu ako zelená farba vrchnej a základnej dosky, ktorá je odolná proti poškriabaniu.

Špeciálna edícia diaľkomerového fotoaparátu Leica M10-P Reporter.

Rovnako ako čierny alebo chrómovaný originál Typ 3656, ani fotoaparát Reporter nemá ikonickú červenú bodku Leica, no názov spoločnosti a ďalšie označenia sú vyryté na tele a sú vykladané svetlozelenou farbou. Pokiaľ ide o výkon a technické parametre, špeciálna edícia fotoaparátu je úplne rovnaká ako štandardný model.

To znamená, že obsahuje obrazový snímač CMOS s rozlíšením 24 megapixelov, má citlivosť na svetlo ISO v rozsahu od 100 do 50 000, disponuje vyrovnávajúcou pamäťou 2 GB, ktorá pojme až 16 snímok v kontinuálnom snímaní piatich snímok za sekundu, a nechýba hľadáčik so zorným poľom na zarovnanie snímok alebo 3-palcový zadný displej pre živý náhľad. K dispozícii je tiež Wi-Fi 802.11n pre bezdrôtový prenos dát a diaľkové ovládanie fotoaparátu.

Špeciálna edícia diaľkomerového fotoaparátu Leica M10-P Reporter.

M10-P Reporter je vybavený bajonetom Leica M s ďalším snímačom pre 6-bitové kódovanie. Objektívy typu R sa dajú použiť pomocou adaptéra.

Vydanie diaľkomerového fotoaparátu Leica M10-P Reporter je celosvetovo obmedzené len na 450 kusov a v súčasnosti je k dispozícii za 8 795 dolárov, čo je o tisíc dolárov viac ako stojí stále dostupná štandardná verzia fotoaparátu.

Špeciálna edícia diaľkomerového fotoaparátu Leica M10-P Reporter.