Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

iRig Pre 2 umožní mobilným tvorcom obsahu používať mikrofóny XLR

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť IK Multimedia sa rozhodla podať pomocnú ruku tvorcom obsahu, hudobníkom a novinárom, ktorí chcú svoje vizuálne dielo podporiť zvukom na profesionálnej úrovni. Poslúži im k tomu nové rozhranie predzosilňovača iRig Pre 2, ktorý pripája mikrofóny XLR k mobilným zariadeniam alebo k digitálnym fotoaparátom.

Rozhranie je napájané dvoma batériami typu AA, ktoré sú súčasťou balenia, a bude fungovať s akýmkoľvek mobilným zariadením s operačným systémom iOS alebo Android, či s digitálnym fotoaparátom vybaveným 3,5 mm audio konektorom. V prípade, že smartfón alebo tablet má len USB alebo Lightning port, treba investovať do adaptéra.

Rozhranie iRig Pre 2 pre pripojenie mikrofónov XLR k mobilným zariadením alebo k digitálnym fotoaparátom.

Do procesu vytvárania mobilného obsahu sa potom môže pridať akýkoľvek typ XLR mikrofónu, s 48 V fantómovým napájaním pre kondenzátorové mikrofóny. Pri použití alkalických batérií môžu používatelia očakávať zhruba sedem hodín nepretržitého používania so zapojeným fantómovým napájaním alebo 20 hodín, keď je vypnuté (napríklad pri použití dynamických alebo páskových mikrofónov).

Rozhranie iRig Pre 2 pre pripojenie mikrofónov XLR k mobilným zariadením alebo k digitálnym fotoaparátom.

Tak či onak, k dispozícii je nastaviteľné riadenie zosilnenia s rozsahom 48 dB, priame sledovanie záznamu pomocou priloženého výstupu pre slúchadlá a používatelia môžu iRig Pre 2 pripevniť na stojan na mikrofón alebo ho nosiť pomocou remienka so suchým zipsom. Toto zariadenie je kompatibilné s najpopulárnejšími aplikáciami na živé vysielanie a záznam audia a videa. Spoločnosť IK Multimedia však do obchodov Apple alebo Google Play pridala dve vlastné aplikácie s názvom iRig Recorder Free a VocaLive Free.

Rozhranie iRig Pre 2 pre pripojenie mikrofónov XLR k mobilným zariadením alebo k digitálnym fotoaparátom je k dispozícii na predbežné objednanie za cenu 49,99 dolárov. Dodávka je naplánovaná na začiatok tohto mesiaca.

Rozhranie iRig Pre 2 pre pripojenie mikrofónov XLR k mobilným zariadením alebo k digitálnym fotoaparátom.