Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ricoh prináša vlajkovú loď APS-C zrkadlovky Pentax K-3 Mark III

Ricoh prináša vlajkovú loď APS-C zrkadlovky Pentax K-3 Mark III
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po prvom odhalení novej digitálnej zrkadlovky s APS-C snímačom v roku 2019 a ďalších podaných kúskoch informácií z minulého roka o svojej novej vlajkovej lodi, spoločnosť Ricoh teraz úplne stiahla oponu zo svojho fotoaparátu Pentax K-3 Mark III.

Nová vlajková loď DSLR APS-C fotoaparátu Pentax K-3 Mark III váži 820 gramov, vrátane lítium-iónovej batérie a pamäťových kariet. Bol navrhnutý s ohľadom na robustnosť a jeho telo vyrobené zo zliatiny hliníka a horčíka sa tak môže pochváliť odolnosťou voči poveternostným vplyvom, pričom by mu nemali robiť problém ani teploty až do -10 ° C.

Spoločnosť Ricoh tvrdí, že všetky vnútorné prvky boli kompletne aktualizované, počnúc 25,73-megapixlovým CMOS snímačom vo formáte APS-C (23,3 x 15,5 mm) so zadným osvetlením, ktorý spolupracuje s úplne novým obrazovým procesorom Prime V a novo navrhnutou akceleračnou jednotkou. Citlivosť svetla ISO sa pohybuje od hodnoty 100 až do 1 600 000 a mala by tak uľahčiť snímanie pri slabom osvetlení. K dispozícii je kontinuálne snímanie rýchlosťou až 12 snímok za sekundu.

DSLR APS-C fotoaparát Ricoh Pentax K-3 Mark III.

Pre tento fotoaparát bol špeciálne navrhnutý systém automatického ostrenia SAFOX 13 AF, ktorý obsahuje 101 senzorov automatického zaostrovania, z ktorých je 25 krížových. Fotoaparát je dodávaný s malým páčkovým ovládačom pre výber jednotlivých ostriacich bodov a systém AF podporuje nový 307 000-pixlový obrazový snímač RGB-Ir a úplne nový sledovací algoritmus. Expozícia a automatické zaostrovanie sú optimalizované pomocou technológií s umelou inteligenciou a ostrosť obrazu by mala zaistiť absencia vyhladzovacieho filtra.

Nová vlajková loď disponuje 5-osou stabilizáciou obrazu cez posunom snímača s kompenzáciou 5,5 zastavení. K dispozícii je tiež režim posunu pixelov, ktorý za sebou vytvorí štyri snímky, aby sa z nich poskladal jeden snímok s vysokým rozlíšením.

Filmoví tvorcovia môžu nakrúcať v rozlíšení 4K UHD (3 840 x 2 160) pri rýchlosti záznamu 30 snímok za sekundu vo formáte H.264, zatiaľ čo video v rozlíšení Full HD umožní záznam rýchlosťou až 60 snímok za sekundu. K dispozícii je tiež integrovaný stereofónny mikrofón a nechýba ani možnosť pripojenia externého mikrofónu.

DSLR APS-C fotoaparát Ricoh Pentax K-3 Mark III.

V zadnej časti fotoaparátu sa nachádza optický hľadáčik s takmer stopercentným pokrytím zorného poľa a 1,05-násobným zväčšením, ktorý sľubuje čistý a realistický obraz vďaka optickému prvku korigujúcemu skreslenie a optimalizovaným povrchom objektívu. Spoločnosť Ricoh tiež tvrdí, že používatelia sa môžu tešiť na obraz v hľadáčiku, ktorý je asi o 10 percent jasnejší ako v prípade predchádzajúceho modelu MkII.

Fotoaparát má tiež 3,2-palcový LCD dotykový displej s pôsobivým rozlíšením 1 620 000 bodov. Samozrejmosťou je podpora Bluetooth 4.2 a Wi-Fi 802.11n pre bezdrôtový prenos dát a diaľkové ovládanie. Jeden z dvoch slotov pre SD karty je kompatibilný s UHS-II pre spracovanie dát pri vysokých snímkových frekvenciách.

Pentax K-3 Mark III je dostupný na predbežné objednanie za cenu 1 999,95 dolárov len za telo bez objektívu.

DSLR APS-C fotoaparát Ricoh Pentax K-3 Mark III.