Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Projektory zo série Ultra Bright splnia náročné profesionálne potreby

Projektory zo série Ultra Bright splnia náročné profesionálne potreby
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď domáce projektory budú pravdepodobne dostatočne jasné na rodinné filmové večery v slabo osvetlenej miestnosti, na dennú prednášku, výstavu alebo konferenciu vo veľkej sále nebudú stačiť. Práve na to je však určená trojica nových profesionálnych projektorov zo série Ultra Bright od spoločnosti Optoma.

V zásade jediným rozdielom medzi týmito tromi modelmi radu Ultra Bright je maximálny jas. Model ZU1700 má údajne svietivosť až 17 000 lúmenov, model ZU1900 dosahuje až 19 000 lúmenov a zo všetkých najjasnejší je model ZU2200, ktorý zvláda oslnivých 22 000 lúmenov.

Séria profesionálnych projektorov Optoma Ultra Bright obsahuje modely ZU1700, ZU1900 a ZU2200.

Projektory s rozlíšením WUXGA (1 920 x 1 200 pixelov) sú určené do koncertných siení, výstavných priestorov a aplikácií digitálnej veľkoplošnej reklamy. Podporujú vstup 4K HDR, môžu sa pochváliť kontrastom 2 000 000 : 1 a sú kompatibilné s ôsmimi vymeniteľnými objektívmi od krátkeho (0,65 : 1) až po dlhý (10,8 : 1). Projektory sú pritom navrhnuté tak, aby v prípade potreby fungovali nepretržite.

Možnosti pripojenia sú v podobe portov HDMI, VGA, HDBaseT, DisplayPort a Ethernet LAN. Robustné kovové telo a optický pohon odolný voči prachu v štandarde IP5X zaistia flexibilitu aplikácií.

Profesionálny projektor Optoma Ultra Bright Series ZU2200 má svietivosť až 22 000 lúmenov.

Softvér Visual Suite a integrovaný kamerový modul pre automatické prispôsobenie obrazu a vstavanú úpravu hrán a potláčanie deformácie obrazu, s režimom redundancie bezpečným voči zlyhaniu, podporuje okamžité prepínanie zdroja v komplexných nastaveniach s viacerými projektormi. Laserový svetelný zdroj DuraCore MultiColor by mal mať životnosť viac ako 30 000 hodín, pričom možnosť posunu šošovky v plnom rozsahu otvára ďalšie možnosti umiestnenia projektora.

Séria profesionálnych projektorov Ultra Bright je teraz k dispozícii, ceny jednotlivých modelov zatiaľ neboli zverejnené.

Profesionálne projektory Optoma zo série Ultra Bright môžu byť konfigurované v komplexných nastaveniach s okamžitým prepínaním zdroja.