Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Digitálny diaľkomer Pixii získal väčší snímač a interaktívny hľadáčik

Digitálny diaľkomer Pixii získal väčší snímač a interaktívny hľadáčik
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V minulom roku uviedla francúzska spoločnosť Pixii SAS svoj digitálny diaľkomer, ktorý väčšinu svojich funkcií, vrátane displeja, preniesol na spárovaný smartfón. Teraz sa vývojári pochválili aktualizovaným modelom A1571, ktorý získal obrazový snímač s vyšším rozlíšením a hľadáčik, ktorý zobrazuje informácie o zábere.

Dnešné smartfóny mávajú vlastné pôsobivé pole fotoaparátov, no napriek často obrovskému počtu megapixelov sú obrazové snímače relatívne malé v porovnaní so samostatným digitálnym fotoaparátom. A hoci sú pre smartfóny k dispozícii aj prídavné šošovky, veľké sklo fotoaparátu to nie je. Pôvodný diaľkomerový fotoaparát Pixii pritom ponúkal najlepší prístup k mobilnej fotografii z oboch svetov.

Diaľkomerový fotoaparát Pixii A1571.

Napriek tomu, že sa celkový vzhľad a veľkosť nezmenili, nový diaľkomer Pixii vylepšuje pôvodný 12-megapixelový APS-C CMOS snímač na 26-megapixelový snímač so zadným podsvietením a rozšíreným dynamickým rozsahom až 14 úrovní, ktorý sa môže pochváliť extrémne nízkym šumom. Citlivosť na svetlo sa pohybuje od ISO160 do ISO12800. Výrobca tvrdí, že nový snímač by mal fungovať aj s „širšími ohniskovými vzdialenosťami a moderným optickým dizajnom“.

Diaľkomerový fotoaparát Pixii A1571.

Používatelia sa stále pozerajú len cez optický hľadáčik, no nový model pridáva ďalšie informácie, ako je rýchlosť expozície, kompenzácia a vyváženie bielej. Všetky tieto pomôcky pri snímaní sú zobrazené na okraji záberu a teraz je možné upravovať nastavenia fotoaparátu bez toho, aby musel používateľ odvrátiť zrak od hľadáčika.

Rovnako ako predtým je aktualizovaný fotoaparát Pixii navrhnutý tak, aby fungoval so smartfónom. Fotografie sa ukladajú do vnútornej pamäte zariadenia, pričom štandardný model má 8 GB vstavaného úložiska, no teraz je k dispozícii aj 32 GB a 128 GB verzia. Zábery sa súčasne presúvajú do spárovaného smartfónu, kde sa prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie dajú urobiť úpravy alebo sa dajú zdieľať.

Diaľkomerový fotoaparát Pixii A1571.

Fotoaparát kompatibilný s objektívmi pre bajonet Leica M-mount, na hornej strane má OLED panel s nastaveniami a k dispozícii je elektronická uzávierka s rýchlosťami až 1 / 32 000. Môže sa tiež pochváliť natívnou podporou iOS a Android. Integrovaná batéria s kapacitou 1 000 mAh sa nabíja cez USB-C. O bezdrôtový prenos alebo diaľkové ovládanie sa postarajú technológie Wi-Fi 802.11n a Bluetooth 5.0. Farebné profily na báze LUT ponúkajú prirodzené alebo filmové snímky a monochromatický režim pre „verné 16-bitové jednoplošné monochromatické DNG súbory pre farebný snímač“.

Ceny nového diaľkomerového fotoaparátu Pixii A1571 sa začínajú od 2 999 EUR.

Diaľkomerový fotoaparát Pixii A1571.