Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktný batériový čistič sa postará o hygienické vyčistenie tvrdých podláh

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už dávno pomáhajú s čistením podláh v kancelárskych, či výrobných priestoroch profesionálne čistiace stroje. Aj keď dokážu obslúžiť veľké množstvo metrov štvorcových, často bývajú objemné a nepraktické pre čistenie menších plôch, prípadne ťažšie prístupných miest. Aj preto sa nemeckí vývojári rozhodli vytvoriť kompaktný akumulátorový čistič, ktorý sa vďaka použitým technológiám postará o efektívne hygienické vyčistenie tvrdých podláh.

Pri upratovaní sme už v minulosti vymenili metly za vysávače a nastala doba, v ktorej sa mopy a ťažké vedrá menia za podlahové automaty. Jedným z nich je i profesionálny bezdrôtový čistič podláh z dielne nemeckého Kärcheru, s označením BR 30/1 C Bp.

„Výhodou tohto zariadenia je samozrejme to, že dokáže vodu nielen aplikovať na podlahu, ale zároveň ju dokáže aj brať do seba. To znamená, že o to menej nečistoty, čistiacich prostriedkov a vody nám zostáva na podlahe. Hrubú nečistotu na podlahe, či prípadné vlasy, vďaka funkcii pred zametania a hrebeňa, dokážeme účinne odstrániť v jednom kroku spolu s umývaním,“ hovorí Juraj Mikulášik, Kärcher Slovakia.

V porovnaní s manuálnym čistením prináša stroj, podľa výrobcu, účinnejšie a hygienickejšie čistenie, či výrazne rýchlejšie schnutie, ktoré najmä vo frekventovaných priestoroch prispieva k vyššej bezpečnosti. Vďaka vymeniteľnej batérii pritom počas čistenia nezavadzia žiaden kábel a potešiť môže aj relatívne dlhá doba práce, bez nutnosti jej prerušenia.

„Nádržka s koncentrátom nám v pohode pokryje 30 minút práce, čo je zhruba 100 metrov štvorcových. Na jedno nabitie je tento stroj schopný spraviť až 200 metrov štvorcových. Vďaka použitiu batérie sme voči káblovým strojom výrazne rýchlejší.“

Inovatívna vymeniteľná batéria sa vyznačuje nielen svojou univerzálnosťou. Nemeckí vývojári sa totiž postarali aj o to, aby vydržala dlhšie ako bežné batérie.

„Rovnako ju môžete použiť v rôznych zariadeniach Kärcher, ktoré sú napájané 18 voltovou batériou, ako je napríklad vysávač. O samotnú batériu sa stará procesor, ktorý zabezpečí, aby sa baterka nielen neprehrievala, ale zároveň, aby dodržala vybíjacie cykly, čím rapídne predlžujeme životnosť danej batérie. K stroju máme možnosť si vybrať či 2,5 ampérhodinovú batériu alebo 5 ampérhodinovú batériu. Všetko záleží od toho, aké veľké priestory máme a ako dlho plánujeme čistiť.“

O samotné čistenie sa postará technológia valcov z mikrovlákien, ktoré si poradia nielen s vyčistením rôznych druhov hladkých povrchov, ale aj škár či štruktúrovaných povrchov.

„Vďaka použitiu mikrofázovej technológie je stroj vhodný nielen na bežné podlahy, ako je keramika, gres či PVC, ale rovnako aj na citlivé podlahy, ako je napríklad plávajúca podlaha či drevo. Pokiaľ nás prekvapí veľmi silné znečistenie, napríklad rozšliapaná nečistota, či zaschnutá špina, je veľmi jednoduché použiť režim Turbo, ktorý znásobí výkon stroja a veľmi jednoducho odstránime aj veľmi silné znečistenie.“

Moderné technológie sa pritom pozitívne odrážajú aj na celkovo nízkej spotrebe vody a čistiacich prostriedkov.

„Sme schopní použiť osemnásobne menej vody a čistiacich prostriedkov, čo ročne môže činiť až 3 000 litrov vody a 30 litrov chémie.“

Kompaktné rozmery a nízka hmotnosť stroja prispievajú nielen k vyššej flexibilite práce, ale uľahčujú aj jeho prenášanie medzi miestnosťami, v ktorých je potrebné vyčistiť podlahu.

„Vďaka nízkej váhe necelých 8 kilogramov je veľmi jednoduché zvládať prekážky, ako je napríklad schodište. Flexibilite tohto zariadenia dopomáha ergonomická rukoväť a kĺb, ktorý nám umožňuje meniť smer počas čistenia rovnako, ako to je pri bežných mopoch.“

Tento batériový čistiaci stroj sa tiež vyznačuje nenáročnou údržbou a skladovaním po skončení čistenia podláh.

„Údržba je veľmi jednoduchá. Stačí vyčistiť odpadovú nádobu a mikrofázové valce, ktoré je možné prať aj v bežnej práčke. Nádoba je uzatvorená a tým pádom prenos k výlevke alebo k odpadu je veľmi jednoduchý a neprichádza k tomu, že by sme si rozliali znečistenú vodu. Stroj nepotrebuje žiadny extra stojan. Je vybavený parkovacou polohou, vďaka čomu sa stáva samostojaci,“ uzatvára Juraj Mikulášik, Kärcher Slovakia.

Kompaktný akumulátorový čistič BR 30/1 C Bp sa môže vďaka inovatívnym technológiám stať užitočným pomocníkom pre hygienické čistenie všetkých druhov tvrdých podláh. Takéto rýchle, efektívne a úsporné čistenie menších plôch, by mohli oceniť nielen v kanceláriách, obchodoch, hoteloch a reštauráciách, ale aj v nemocniciach, ordináciách, či dokonca v školách a jedálňach.