Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové bezdrôtové slúchadlá poskytnú tvorcom hudby bezstratový zvuk

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dánsky výrobca AIIAAI pridal nový model k svojmu modulárneho systému slúchadiel TMA-2 z roku 2015. Bezdrôtové slúchadlá TMA-2 Wireless+ boli vyvinuté v spolupráci s britsko-kanadským producentom elektronickej hudby Richie Hawtinom a sú navrhnuté s ohľadom na kreatívnych profesionálov.

Hoci existujú zvukové kodeky, ktoré podporujú prehrávanie hudby vo vysokom rozlíšení cez Bluetooth, tvorcovia v štúdiu sa pravdepodobne radšej rozhodnú pre spoľahlivosť, ktorú poskytuje káblové pripojenie. A to nielen kvôli možnosti prehrávania s vyšším rozlíšením, ale aj preto, že bezdrôtové pripojenie môže spôsobiť neprijateľné oneskorenie. Ak sa však tvorca potrebuje pohnúť, keď ho zasiahne kreatívna múza, káble môžu byť pre neho utrpením.

Nové bezdrôtové slúchadlá TMA-2 Wireless+ sa dodávajú s technológiou Bluetooth 5.0 s podporou kodekov AAC a SBC. K dispozícii je aj 1,5 metrový krútený kábel pre tradičnejšie pripojenie. Spoločnosť AIIAAI však vytvorila aj prenosný vysielač s dvoma anténami W+ Link pre poskytnutie bezdrôtového pripojenia s nízkou latenciou a bezstratovým zvukom.

Profesionálne modulárne bezdrôtové slúchadlá TMA-2 Wireless+.

„V roku 2021 sa zdá archaické byť prepojený s hardvérom, len aby sme zaručili dokonalú kvalitu zvuku,“ hovorí Richie Hawtin. „Slúchadlá TMA-2 Wireless+ vám dávajú slobodu pokročiť ďalej od svojich zariadení, čo vám umožní zachytiť kreatívne a expresívne nápady a zároveň sa ponoriť do dokonalého zvuku. Odpojte sa a ponorte sa hlbšie do svojho momentu kreativity.“

Oneskorenie pripojenia W+ je len 16 milisekúnd, pričom je možný prevádzkový dosah do vzdialenosti 12 metrov. Spoločnosť AIIAAI tiež sľubuje zážitok bez výpadkov a systém neustále monitoruje pripojenie, aby sa uistil, že sa použije ten najlepší signál pre audio stream. Slúchadlá by mali vydržať až 16 hodín prevádzky s 970-mAh batériou v hlavovom moste. Batéria s kapacitou 2 700-mAh, ktorá je vo vysielači W+ Link, vydrží na jedno nabitie až 30 hodín.

Profesionálne modulárne bezdrôtové slúchadlá TMA-2 Wireless+.

Modulárne slúchadlá sa dodávajú aj so 40 mm meničmi, z ktorých každý je kombináciou biocelulózovej membrány a neodymového magnetu pre dosiahnutie „presnejšieho a detailnejšieho zvuku so schopnosťou zachovať čistotu zvuku aj pri vysokých hlasitostiach.“

Rovnako ako u ostatných členov rodiny modulárnych slúchadiel z dielne AIIAAI, aj nové Wireless+ majú vo svojom jadre flexibilitu a sú navrhnuté tak, aby vydržali. To znamená, že používatelia môžu aktualizovať alebo predĺžiť životnosť svojich slúchadiel jednoduchou výmenou modulov komponentov.

Profesionálne modulárne bezdrôtové slúchadlá TMA-2 Wireless+ sa dajú predbežne objednať za 350 dolárov, pričom budú dostupné v januári 2022.

Profesionálne modulárne bezdrôtové slúchadlá TMA-2 Wireless+.