Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Contour XO: Prémiové štúdiové slúchadlá do uší od L-Acoustics

Contour XO: Prémiové štúdiové slúchadlá do uší od L-Acoustics
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Francúzsky výrobca špičkových reproduktorov a zosilňovačov L-Acoustics sa spojil s americkým výrobcom JH Audio. Ich novým dielom sú štúdiové slúchadlá do uší Contour XO, ktoré sú označované ako „dokonalé referenčné In-Ear monitory na pódiu, pri mixážnom pulte, v štúdiu alebo na cestách“.

Spoločnosť L-Acoustics nainštalovala svoje zvukové systémy do mnohých divadiel, kongresových centier, športových arén, kostolov, zábavných parkov a dokonca sa postarala aj o ozvučenie na zimných olympijských hrách 2014.

Štúdiové slúchadlá do uší Contour XO s charakteristickým zvukom od L-Acoustics sú tak zamerané na profesionálov v oblasti práce so zvukom, hudobníkov, skladateľov a audiofilov. Sú vybavené 10 meničmi s vyváženou armatúrou a trojpásmovou frekvenčnou výhybkou v konfigurácii so štyrmi nízkofrekvenčnými meničmi, dvomi menični pre strednú frekvenciu a štyrmi meničmi pre výšky.

In-Ear monitory do uší L-Acoustics Contour XO.

Výrobca sľubuje poslucháčom prirodzený, dynamický živý koncertný zvuk, ktorý je presný a bez skreslenia, vo frekvenčnom rozsahu 10 Hz až 20 kHz. Slúchadlá majú vstupnú citlivosť 116 dB, 8-ohmovú impedanciu a spodné frekvencie sa dajú nastaviť až o 15 dB nad plochú odozvu. Nie je tu použitá žiadna technológia aktívneho potlačenia hluku, no v ponuke je až 26 dB pasívnej izolácie od okolitých ruchov.

In-Ear monitory do uší L-Acoustics Contour XO.

In-Ear monitory do uší L-Acoustics Contour XO sú už v predaji a ako sa dalo očakávať od spolupráce dvoch špičkových audio ikon na trhu, ich cena nie je priaznivá z hľadiska rozpočtu. Cena štandardného univerzálneho modelu je 1 620 EUR, no dá sa objednať aj verzia prispôsobená na mieru, za ktorú si však treba priplatiť ďalších 340 EUR.

In-Ear monitory do uší L-Acoustics Contour XO.