Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Profesionálny laserový projektor Optoma má jas až 7 000 lúmenov

Profesionálny laserový projektor Optoma má jas až 7 000 lúmenov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Optoma uviedla na trh nový laserový projektor pre profesionálne inštalácie, ako sú múzeá, konferenčné miestnosti a prednáškové sály. Model ZU720TST je pritom označovaný ako prvý laserový projektor WUXGA s pevným objektívom s krátkym dosahom a s jasom až 7 000 lúmenov.

Vďaka svojej krátkej projekčnej vzdialenosti, plne motorizovanému priblíženiu, zaostreniu a posunu objektívu, kompaktnému šasi a niekoľkým všestranným možnostiam inštalácie je nový projektor ZU720TST ideálny pre jednoduché inštalácie v oblastiach, kde môže byť obmedzený priestor alebo dostupnosť. Laserový zdroj jednotky má výdrž až 30 000 hodín používania v ekologickom režime a optický motor je odolný voči prachu podľa štandardov IP5X.

Profesionálny laserový projektor Optoma ZU720TST.

Projektor ponúka projekčný pomer 0,75 - 0,95 : 1 a dokáže zobraziť až 300 palcovú uhlopriečku (7,62 metra). Jeho maximálne rozlíšenie je 1 920 x 1 200 a dosahuje svietivosť až 7 000 ANSI lúmenov. Nový člen rodiny DuraCore tiež podporuje zobrazovanie obsahu v HDR, môže sa pochváliť dynamickým kontrastom 1 000 000 : 1. Vyznačuje sa motorizovaným posunom objektívu pre jednoduché nastavenie a ponúka 1,26-násobné priblíženie.

Projektor je navrhnutý pre nepretržitú prevádzku a ponúka horizontálnu a vertikálnu korekciu lichobežníkového skreslenia, ako aj technológiu pre inštalácie viacerých projektorov. Má výhody zabudovaného operačného systému Android a je dodávaný s integrovaným prehrávačom médií, ktorý slúži na spúšťanie obsahu priamo z projektora pomocou USB kľúča. Projektor sa dá o 90 stupňov, aby premietal portrétny obraz, a dokáže zobraziť 3D obsah takmer z akéhokoľvek 3D zdroja.

Profesionálny laserový projektor Optoma ZU720TST.

Obsah sa dá do systému privádzať cez porty HDMI a / alebo VGA, k dispozícii je HDBaseT pre nekomprimované HD video, zvuk, siete a ovládanie pomocou jediného kábla. K dispozícii sú porty LAN a RS-232, ako aj dva porty USB a podsvietený diaľkový ovládač. Tento model obsahuje aj dva 10-wattové reproduktory a má aj audio výstupný konektor pre pripojenie externých reproduktorov.

Nový profesionálny projektor Optoma ZU720TST je k dispozícii za cenu 5 999dolárov.

Profesionálny laserový projektor Optoma ZU720TST.