Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Compulab vynovil procesor vo svojom priemyselnom mini PC

Compulab vynovil procesor vo svojom priemyselnom mini PC
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 2. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V priebehu rokov vydala izraelská spoločnosť Compulab množstvo mini počítačov zameraných na ekosystém internetu vecí, výpočty umelej inteligencie alebo aplikácie priemyselnej automatizácie. Teraz výrobca aktualizoval svoj modulárny model najnovším procesorom Intel Atom.

Nové mini PC Compulab Fitlet3 meria 132,8 x 100 x 34,8 milimetrov a váži 420 gramov. Má pevný rám, ktorý je navrhnutý tak, aby potichu bez ventilátorov odvádzal teplo z vnútorných komponentov a zároveň umožňoval všestranné priemyselné aplikácie. To všetko vďaka prevádzkovému rozsahu medzi -40 až 85 stupňami Celzia a podpore pre vstupné napätie medzi 7-voltmi a 42-voltmi.

Tento miniatúrny počítač môže byť vybavený procesormi Intel Elkhart Lake x6425E alebo x6211E Atom, ako aj Celeron J6412. Na zákazku vyrobená základná doska je tiež domovom až 32 GB operačnej pamäte DDR4 RAM a priestorom pre osadenie dvoch SSD / HDD úložísk.

Aktualizovaný mini počítač Compulab Fitlet3.

Cez HDMI 1.4b a mini Display Port 1.2 je možné pripojiť až tri 4K monitory. K dispozícii sú izolované porty COM a GPIO spolu s portami USB 3.1 a USB 2.0, dva porty Gigabit Ethernet a voliteľné Wi-Fi 6E, LTE/5G a Bluetooth 5.2. Na zariadení sa dajú spustiť operačné systémy Windows 10 IoT Enterprise edition, Windows 11 Pro, Linux Mint alebo Ubuntu, pričom ponúka režim bezpečného spustenia.

Rovnako ako predchádzajúce zariadenia, aj toto mini PC tretej generácie je kompatibilné s voliteľnými rozširujúcimi kartami FACET, momentálne v ich tretej generácii. Je možné pridať ďalšie porty Gigabit Ethernet, optickú LAN alebo použiť napájanie cez Ethernet.

Aktualizovaný mini počítač Compulab Fitlet3.

Spoločnosť Compulab hovorí, že model Fitlet3 sa dá kúpiť už teraz za cenu začínajúcu sa od 265 dolárov. Očakáva sa, že prvé produkčné jednotky budú pripravené od apríla a mini PC podporuje aj montáž na VESA alebo DIN lištu.