Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IBM Mainframe prináša firmám novú éru ochrany dát

IBM Mainframe prináša firmám novú éru ochrany dát
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť IBM predstavila IBM Z – novú generáciu najvýkonnejšieho transakčného systému na svete, schopného zvládnuť vyše 12 miliárd zašifrovaných transakcií denne. Nový systém tiež prináša prelomový šifrovací program, ktorý prvýkrát v histórii umožňuje neustále šifrovanie dát, z akejkoľvek aplikácie, cloudového systému, alebo databázy.

Nové šifrovacie schopnosti systému IBM Z sú navrhnuté tak, aby reagovali na narastajúci počet prípadov narušení zabezpečenia dát, ktorých dopady na celosvetovú ekonomiku sa v nasledujúcom roku odhadujú na osem biliónov dolárov. Z viac ako deviatich miliárd dátových záznamov stratených alebo odcudzených v roku 2013 boli zašifrované len štyri percentá. Veľká časť týchto dát je v rukách organizovaných kyberzlodejov, alebo zástupcov vlád a štátnych zamestnancov, ktorý zneužívajú prístup k citlivým údajom.

IBM Z zásadne rozširuje ochrannú sieť celosvetovo najporočilejšej technológie na šifrovanie. Ide o najvýznamnejšiu zmenu v mainfraimovej technológii od čias, keď sa pred viac ako desiatmi rokmi táto technológia otvorila pre Linux a open source softvér. Pokročilé kryptografické funkcie systému sa teraz rozširujú aj na akékoľvek dáta, siete externých zariadení alebo celé aplikácie, ako je napríklad služba IBM Cloud Blockchain, bez nutnosti zmien v týchto aplikáciách alebo v zmluvách o úrovni poskytovaných služieb.

„Väčšina ukradnutých alebo uniknutých dát je voľne dostupná a ľahko použiteľná, pretože doposiaľ bolo ich šifrovanie v takomto meradle veľmi náročné a príliš drahé,“ hovorí Ross Mauri, generálny riaditeľ pre IBM Z Systémy. „Preto prichádzame s programom na ochranu dát v cloudovej ére, ktorý bude mať veľmi rýchly a výrazný dopad na globálnu bezpečnosť dát,“ dodáva.

Viac informácii o portfóliu IBM Z, novom IBM z14 mainframe a IBM Z firemnej bezpečnosti sa dozviete na týchto odkazoch.

Spoločnosť IBM predstavila IBM Z – novú generáciu najvýkonnejšieho transakčného systému na svete, schopného zvládnuť  vyše 12 miliárd zašifrovaných transakcií denne.

(Zdroj: Tlačová správa IBM)