Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HP batoh s počítačom pre virtuálnu realitu cieli na profesionálov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

VR batohy s počítačom umožňujú hráčom sa ponoriť do sveta virtuálnej reality bez rizika, že sa budú preplietať pomedzi množstvo porozhadzovaných káblov. No náruživí hráči nie sú jedinou skupinou, ktorá by mohla využívať takýto výkonný a bezdrôtový spôsob, ako sa napojiť na virtuálnu realitu.

Spoločnosť HP Inc. so svojim batohom Z VR Backpack sa totiž zamerala priamo na profesionálov. Nový Z VR je doslova naplnený výkonným hardvérom, ktorý hravo zvládne nároky virtuálnej reality. V odnímateľnej schránke počítača sa nachádza zostava s procesorom Intel Core i7 vPro, operačnou pamäťou 32 GB DDR4 RAM a grafickou kartou Nvidia Quadro P5200 s 16 GB RAM. Podľa vyjadrenia spoločnosti HP táto konfigurácia znamená to, že profesionálni používatelia budú môcť používať svoje headsety Oculus Rift alebo HTV Vive bez oneskorenia.

Spoločnosť HP predstavila batoh s počítačom pre virtuálnu realitu s názvom Z VR Backpack, ktorý je zameraný na profesionálov.

Samotný batoh Z VR je vyrobený z odolného mriežkovaného materiálu a je navrhnutý tak, aby sa pohodlne nosil aj počas dlhšej doby. Schránka s počítačom váži len 4,6 kilogramu a je doplnená batériami, ktoré sa dajú vymeniť za chodu, aby mohol používateľ pracovať takmer bez prestávky. Pokiaľ však už nemusí pobehovať po miestnosti, môže počítač z batohu odobrať a napojiť priamo do dokovacej stanice HP Z VR Dock, ktorá podporuje pripojenie až dvoch 4K displejov.

Samotný batoh Z VR je vyrobený z odolného mriežkovaného materiálu a je navrhnutý tak, aby sa pohodlne nosil aj počas dlhšej práce.

Keďže ide o zariadenie zamerané na profesionálov, o rozširujúce porty vôbec nie je núdza. Horná časť ľahkého počítača je vybavená dvomi portami USB 3.0, portom HDMI 2.0, portom Mini-DP 1.3, kombinovaným audio konektorom a konektorom pre slúchadlá. K dispozícii sú dva porty USB 3.0 spolu s konektorom napájania 330 W AC, ktoré sú umiestnené na bočnej strane zariadenia.

Počítač a batoh pritom boli testované na odolnosť počas 120 000 hodín záťažových testov, ktoré vykonala spoločnosť HP. Tá navyše tvrdí, že si zariadenie prešlo aj vojenskými testami MIL-STD 810G. Ani preto zrejme neprekvapí cena 3 299 dolárov, za ktorú sa bude dať batoh HP Z VR Backpack zakúpiť od budúceho mesiaca.

Schránka s počítačom sa dá z batohu odobrať a vložiť do dokovacej stanice HP Z VR Dock, ku ktorej je možné pripojiť až dva 4K monitory.